Ha érettségin az irásbelin megvan a 25% de szóbelin nincs meg a 25% akkor megbukok az adott tantárgyból?
Ne haragudj, ha már későn írok, de a töri miatt sajnos nekem is utána kellett néznem ezeknek, és már pontosan tudom, hogy hogyan is működik. :)
A matekon kívül minden tantárgyból 150 pontot érhetsz el írásbelivel és a szóbelivel együtt. (Matekból ha megvan a 25 pont, akkor 100 a max, ha nincs meg írásbelin a 25 pont, akkor muszáj szóbelizned, ami még +50 pont, vagyis ez is 150 pontos lehet.)
Minden tantárgyból minimum 38 pontot kell elérned a kettesért. Ez jelenti a 25%-ot.
Írásbelin is és szóbelin is legalább 12,5%-ot kell elérned külön külön, azonban ekkor vigyázni kell, mert ha pl. a magyar írásbelin elérsz 15 pontot, az azt jelenti, hogy egyelőre megvan a kettes, így viszont szóbelin nem elég hozni a minimum 3-3 (nyelvtan/irodalom) pontot, mert az úgy csak 21 pontot jelent összesen. Tehát Ha az írásbelid 15 pontos lett, akkor a szóbelin el kell érned legalább 23 pontot, hogy meglegyen a minimum 38 pont. Viszont ha az írásbelid tegyük fel 60-70%-os lett, akkor ha meg vagy elégedve a kettessel is, elég csupán 3-3 pontot elérned a nyelvtan és irodalom feleletedért.
Összességében leírtam ugyanazt, amit előttem leírtak, csak kifejtettem. :) A lényeg, hogy írásbelin és szóbelin elegendő a 12,5%-ot elérni, viszont összességében meg kell lenni a 25%-nak.
Még egyszer bocsi, ha túl későn válaszoltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!