Biológusok, és más hallgatók! Ti is elfelejtitek a vizsga után a tananyagot?
Biológusnak tanulok egyetemen, levelezős vagyok. Azt vettem észre magamon, hogy nagyon sokat felejtek. Meg ugye mindent nem is tudok megtanulni a vizsgára pl. Eddig a vizsgáimat mindig problémamentesen leadtam, kis szerencsével ugyebár (jó tétel, stb). De mit érek a jó vizsgajegyekkel, ha elfelejtem amit megtanultam. Tanítani szeretnék, tehát az óráim előtt fogok majd készülni, de akkor is, idegesít, hogy sok mindent nem tudok. Van erre valami praktika? Értem én, hogy a bioszt nem lehet magolni, hanem megérteni kell, összefüggéseket keresni, de mégis... Van valami praktika, amivel megelőzhetném a feledést?
Illetve egy bónusz kérdés: szeretném a nyáron kicsit fejleszteni magam, biológiával kapcsolatos könyvek, filmek érdekelnének. Tudtok ajánlani?
Természettudományokból annyira nem szerencsés ez, én matematikán tanulok és itt természetesen nagyon nagy az egymásra épülés, és volt már olyan, hogy pl egy diffegyenletet nem tudtam teljesen megoldani, mert a végén valamelyik integrálnál nem vettem észre, hogy hogyan kell megcsinálni. Dehát van ilyen :)
Én egyébként főleg úgy szoktam ezt kikerülni, hogy elő-elő veszem a régi jegyzeteket, fellapozom a könyvekben azokat fejezeteket, mert azt akarom, hogy ha már valamit megtanultam, az maradjon is a fejemben, és legyen ott egy szép nagy egység. Illetve 1-2 alsóbb éveset szoktam "tanítani", inkább segítésnek nevezném, és ehhez fontos hogy átismételjem a dolgokat.
Saját tapasztalat alapján tehát azt mondhatom, hogy legyél szenvedélyes a biológia iránt, gyötörd magad, hogy megtaláld a kapcsolatokat a régebben és az újonnan tanult dolgok között, térj néha vissza korábbi anyagokhoz. Nálam ez úgy szokott jönni, hogy random elmélkedek 1-1 témakörön, pl számelméletből, aztán a fejemhez csapok, hogy basszus ez hogy is volt? Kinyitom a könyvet, megnézem, aztán egy újabb fejezet, majd egy újabb és az egész magával ragad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!