Kémia emelt szintű érettségihez az alábbi könyvek elegendők, ha majdnem elölről kell kezdenem, a szerves kémia kb. hány százalékban része az érettséginek?
Tehát, már elég rég érettségiztem és szeretnék kémia emeltet tenni. Külföldön éltem, ahol tanultam tavaly szerves kémiát fősulin,de csak fél évig. A középiskolai könyveim nincsenek már meg,de megszereztem a következőket,ezekből elég lesz tanulni?
1. Ötösöm lesz kémiából: Villányi példatár
2.Villányi Kémia III. Szerves Kémia (ez úgy íródott mintha már mindent tudnék, mert tele van feladattal.)
3.Villányi Kémia III. Szervetlen Kémia (ugyanaz mint a felső)
4.Villányi: Összefoglaló középiskolásoknak
Szóbelire nem is tudom hogyan, miből készülhetnék.
Jövőre megyek természetesen, nem most. :)
Szia! :)
Én az 1-est és a 4-est csak ajánlani tudom, a másik kettő helyett pedig inkább ezt mondanám:
Ez a szerves és szervetlen kémián kívül az általános kémiai alapokat is tartalmazza, plusz a hozzá tartozó feladatgyűjtemény is megbízható. Én is ezekből készültem fel, és 99%-os emeltet írtam :D
A szóbeli anyagot is teljesen magukba foglalják, a Villányi Összefoglaló sokszor szint fölé is megy.
Ami a szervest illeti, háát kb. 30%-ot mondanák, ugyanennyi általános és 40% szervetlen, bár ez évenként változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!