Emelt törisek! Az idén mennyire vannak jo források?
Figyelt kérdés
Holnapután fogok szóbelizni emelt toribol, de félek tőle, mert nem minden tételt tudnék elmondani normálisan. Nektek az iden mennyire segített a forrás, aki már volt? Es tenyleg 20 percig kell beszélni, nem 15?2016. jún. 5. 17:38
1/5 anonim válasza:
Én 3 napja szóbeliztem emelt töriből. Nem tanultam meg az össze tételt. Az ókori államszervezetek közül húztam a Spárta részt. A források nagyon jók, én sokáig voltam bent, de nem tűnt fel. Ha lehet pár tanácsom: A feleleted beszéd formában építsd fel, legyen eleje és vége. Pl: Magyarország gazdasága a XIV-XVII században Károly Róbert, I. Nagy Lajos, Luxemburgi Zsigmond valamint Hunyadi Mátyás gazdaságpolitikájáról fogok most önöknek beszélni érintve a török kor mérlegét. (Ez az első tétel.) Ha ezt így bevezeted, dobnak egy hátast. Az a fontos, hogy tudd miről beszélsz és el tudd helyezni térben és időben.
2/5 A kérdező kommentje:
Rendben, Köszi a tanácsokat, igen tudom, hogy a magabiztosság az fontos :) Sok sikert a továbbiakban ;)
2016. jún. 5. 21:47
3/5 anonim válasza:
Pénteken voltam, semmit nem tudtam. Olyat húztam amit át sem néztem, de olyan jó forrásokat adnak, hogy ha van egy kis beszélőkéd, feltudsz egy feleletet építeni és a forrásokat megfelelően, velősen kitudod fejteni simán 80%-os a feleleted, vagy még jobb is.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez most kicsit megnyugtatott :)
2016. jún. 6. 14:50
5/5 anonim válasza:
Én is pénteken voltam, az én tételemhez 2 oldalnyi forrás volt, 3-4 szöveges, és 2 térképvázlat.
A tételcím alatt volt 3 pont, hogy mikről kell beszélnem, tehát azt elolvasva már egy 3 perc kijön, mert eszedbe jutnak a dolgok. Maga a szóbeli nagyjából 15 perces, 12 percig jó, ha beszélsz, aztán esetleg kérdeznek.
Mondj bevezetést, nevezd meg a témát, amit ki fogsz fejteni, és a végén zárd le szépen, utalj forrásokra és nyugi nem lesz gond, nálam nagyon kedvesek voltak, a lehető legtöbb dolgot próbálták kiszedni belőlem. Ráadásul a felkészülésre biztos, hogy több mint 30 perced lesz, van atlasz is, nem lehet akkora gond:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!