Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi beiratkozás, érettség...

Egyetemi beiratkozás, érettségi eredmény átjavitása, kicsit hosszú és bonyolult de válaszolnál?

Figyelt kérdés

Szóval 2.éves hallgató vagyok egyetemen.Egyik gimis osztálytársam miután végeztünk nem jött egyetemre mert rosszul sikerült az érettségije+annyira nem is érdekelte.

Ma találkoztam vele,beszélgettünk és mondta,hogy beadta a jelentkezését oda ahol én is tanulok.

Egy szakmai tárgyból csinált most egy érettségit.Az irásbeli ugye már meg volt,megnézte az eredményt és azt mondja nem lesz elég pontja a szóbelivel sem.

Nem lesz meg a minimum ponthatár.

Na én elkezdtem sajnálkozni,hogy milyen nagy kár,nagyon sajnálom stb.

Ő erre azt mondta,hogy ne sajnalkozzak.

Mikor ki kapja a tanusitványt egyszerüen átirja a %-t magasabbra....mondtam neki,hogy nem jó mert beiratkozáskor vinni kell az eredeti érettségi bizonyitványt/tanusitványt.A rajta lévő szám sor alapján megnézik,hogy eredeti-e.

Erre azt mondta,hogy nem gond nézzék csak.Azt nézik,hogy eredeti-e vagy sem.Eredeti lesz,mert tényleg érettségizik most de a százalékokat úgysem ellenörzik le minden hallgatónál egyenként és egyébként sem nézik.

Most ebben van igazság?Ennyire könnyen be lehet kerülni?

2016. jún. 5. 00:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
27%
Simán el tudom képzelni, hogy ha megfelelő minőségben átjavítja, akkor soha nem fog senkinek feltűnni. Ez már csak ilyen, a pontszámításkor is sok adatot kell feldolgozni, nem jut idő az eredetiség vizsgálatára (na meg elektronikus másolaton viszonylag bonyolult), amikor meg az intézmények ellenőrzik beiratkozáskor, megint csak nem ez az elsődleges szempont, csak hogy túl legyenek rajta. Ez van, ezen nem is nagyon lehet segíteni, elég sok múlik a tisztességen, na meg azon, hogy azért az emberek 99%-a fél a lebukástól. Mert ugyan kicsi a lebukás esélye, de annál nagyobb a büntetése.
2016. jún. 5. 16:32
 12/12 anonim ***** válasza:
én májusban érettségiztem, és a mi bizonyítványunkat eleve nyomtatták, a felvire pedig az - én végzős évemtől kezdve - nem a tanuló tölti fel az érettségi bizonyítványát, hanem központilag átveszik (emlékszem, mert rengeteget vártam, amíg megjelentek az érettségi eredményeim a felületen). ha esetleg ilyesmire vetemedett volna valaki, most már végképp esélytelen.
2018. jan. 31. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!