Kellene egy kis segítség, pontszamitassal kapcsolatban?
Irodalomból 100/44 pontot ertem el.
Toribol: 90/36 pontot.
Ezek lesznek duplazva, de nem tudom hogyan kell ezt. csak felnőttképzésre jelentkeztem. 240 ponttal kerülök be a rendszerbe, de nem tudom hogy erhetnem azt el, mennyi kell még szobelivel?
240 pontot duplázós módszerrel úgy érhetsz el, hogy a töri és az irodalom érettségid százalékainak összege legalább 120%.
A legegyszerűbb eset, ha például mindkét érettségid legalább 60%-os. 60%-hoz irodalomból még 46 pontot kell elérned szóbelin (az 50-ből), míg töriből 54-et (a 60-ból).
Nem lesz egyszerű, főleg ilyen eredményekkel, segítene egy picit, ha lenne például nyelvvizsgád.
A jegyeket gondolom úgy értette, hogy nem a duplázós módszerrel számolják a pontjait, hanem a másikkal.
Ilyen esetben az utolsó két évedben tanult tárgyakból lehet max 100 pontot szerezni, ehhez hozzájön az 5 érettségig százalékos átlaga, valamint a két felvételi tárgy százaléka, így max 400 pontot szerezhetsz többletpont nélkül. További infó a felvin.
Nagyon köszönöm a válaszokat. :)
Akkor az angol lesz meg a magyar,amit nézni fognak azzal meglesz. :)
Angol 117/110 lett, egy jó szóbeli és akkor gondolom a 240 pontom meglesz. :)
Van egyébként nyelvvizsgam is, de az itt nem számít több pontnak azt mondták.
Magyar a kötelező.
Tori vagy idegen nyelv vagy társadalom stb. Szoval igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!