Nem fognak felvenni. Elrontottam?
Ma megtudtam a magyar érettségim és nagyon elb**sztam.
75 pontos lett volna de 12 pontot levontak a helyesirásért és igy 63 lett.. Nem lesz ötös és már kb 1 órája itt bőgök mert ennyin múlik. Annyira szar az egész. Rohadtul sokat tanultam rá. Nagyon sokat gyakoroltam és itt az eredménye. 320 pont kéne ami csak maxos szóbelivel lehet meg magyarból, és az rohadtul nehéz. Brutálisan nehéz magyarból maxos szóbeli. Mindenki azt mondja hogy arról tegyek le. Törit és magyart vinném tovább. Törihez szóbelin 53 pont kell az ötöshöz. De annyira érzem hog nem fog sikerülni a szóbeli. Annyira érzem. Annyira szar ez az egész....
Miért lenne brutálisan nehéz a maxos szóbeli.
Nekem mind a 4 szóbelim max pontos lett (magyar emelt, töri, angol, német).
Csak a törire és a magyarra tanultam. Szépen leülsz a popsidra és megtanulod a témaköröket. Sok időd van még! Az egyetemen ennél sokkal többet fogsz egy db nyomi vizsgára tanulni, hidd el. Fogd fel ezt gyakorlásként.
Meg lehet csinálni, miért neked ne menne?:)
Nekem nincs már két hetem. Jövő hét utáni héten hétfőn érettségizek. Magyarból irodalom részéből már nagyjából már megtanultam mindent, viszont úgy érzem hogy semmit nem tudok. Azt érzem.... Borzasztó ez az egész.
Nyelvtantól meg nagyon félek mert világéletemben gyűlöltem a nyelvtant és rohadt szar igy
Egy példázat, hogy mennyire nehéz a fullos szóbeli:
Tavaly érettségiztem, angolból és matekból emelt szinten, lényegében csak ezekre készültem, miután ezeket megcsináltam, voltak magánéleti problémáim amik miatt nagyon magam alatt voltam, és kb képtelen voltam tanulni, kb minden tételemet 2x elolvastam, és ennyi, voltak olyanok, amikhez úgy éreztem, hogy hozzá sem tudnék szólni az érettségi napján! Nekem ugye csak magyarból és töriből kellett szóbeliznem, és a magyarom 100% lett, a törin a tanárnő valami oknál fogva levont egy pontot (pedig bármit kérdezett tudtam rá válaszolni). Mindezt úgy, hogy tényleg, alig készültem erre valamit. Hozzáteszem azért, hogy elég könnyű tételeket húztam (Irodalomból Szabó Magda - Abigél (láttam színházban, de el nem olvastam a könyvet, a történetre is csak nagy vonalakban emlékeztem), Nyelvtan: A tömegkommunikáció hatása a nyelvhasználatra (kamu tétel, azt mondaszbele amit akarsz), Töri: Ipari forradalom, aminek az összes évszáma, találmánya stb-je benne volt a töri atlaszban).
De ha esetleg olyat is húznál, amit mondjuk nem tudsz annyira fullosan, akkor is.. Rengeteg segédeszköz a rendelkezésedre áll: Magyarnál ott van az irodalomtörténeti atlasz, lényegében az összes életrajzot ki tudod nézni belőle, plussz ha olvasmánnyal kapcsolatos a tételed, akkor az adott könyvet / művet megkapod, szóval lényegében ha vers, akkor ott tudsz hozzá valamit rögtönözni, ha regény, akkor meg legalább a szereplőket ki tudod belőle nézni, plussz ha a sztorira nagyjából emlékszel akkor nyert ügyed van. Törinél az egész tétel anyaga benne van a forrásban, csak ki kell tudni belőle olvasni, illetve ott van a töri atlasz is... Szóval nyugi, könnyebb ez, mint amilyennek gondolod. :) Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!