Nem gondoljátok, hogy bölcsészképzésből így is túl sok van az országban, és inkább arra kellene a képzési összegeket / támogatásokat fordítani, hogy hiányszakmára képezzenek embereket?
Értem én, hogy az egyik bölcsészből lesz egy könyvtáros, de el lesz ott kb 60 évig. Értem, hogy a másikból lesz valami régész, vagy tanár, de ugyanezek az emberek több évtizedekig betöltik az elegendő pozíciót.
Nagyon sok (főképp reál) képzés sokkal jobb lenne, ha több pénz lenne beleölve, modernebb felszerelések, több juttatás a diákoknak, stb.. Nem lenne itt az ideje azt mondani, hogy: "Rendben van, elég büfészakos hallgatót képeztünk eddig, lecsökkentjük ennek a mennyiségét, mert nincs ilyen sokra szükség, és inkább a juttatásokat / ösztöndíjakat / fejlesztésre szánt pénzeket / stb. olyan karokra adjuk, melyekre tényleges szükség van - világszinten?
Mert ha elég pénzt ölünk bele, akkor aki humán beállítottságú az penge reálos lesz tőle?
Aludj inkább a sok süket duma helyett!
Egyetértek az előző válaszolókkal. Így is szinte "bárki" bejuthat mondjuk egy mérnöki képzésre jó egyetemeken is, mert alig magasabb a ponthatár a minimumnál. Onnantól pedig a diákokon múlik.
Egyébként az utolsó nagy igazságot írt. Bár egyetértek azzal, hogy visszább kellett venni azokból a képzésekből, de így konkrétan kizártak hátrányos helyzetű fiatalokat az oktatásból, ellenben fizetősre meg gyenge pontszámmal kerülnek be a pénzesek. Több értelme lett volna meghagyni állami helyeket keretszámmal, és beállítani egy magasabb ponthatárt (mittomén 420 pont alatt nem lehet bekerülni), és így már csak a legjobbak mehetnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!