Emelt magyar szóbelire kellenek memoriterek egyes kötőknél? (könyvnélküli vers)
Elvileg nem kötelező, de ha 100%-ot akarsz, akkor elvárás. Én tanultam minden költőhőz valamit - na meg persze sok idézetet is.
Persze nem volt rá szükségem, mert sikerült a Bibliát kihúzni:D
Szerepel a követelmények közt, és elég baj, ha ezt a tanárod nem tudja, és még utánézni is lusta. "A nyilvános beszéd, a közszereplés főbb nyelvi és viselkedésbeli kritériumainak, zenei eszközeinek -
artikuláció, beszédtempó, hangerő, hangsúly, hanglejtés, szünet - alkalmazása élőbeszédben, felolvasásban,
memoriter szöveghű előadásában, adott témáról szóló szóbeli előadásban." Szóval még szépen is kell mondani.
én is pont azt az egy tételt nem tanultam, a pragmatikát, én sem értettem, szerencsére nem azt húztam, viszont egy kicsit nyelvtannál én is keveset beszéltem...
irodalomból pedig jót húztam, de nem tudom, mennyi lesz így.. én 40 fölöttit szerettem volna, de nem hiszem, hogy lesz annyi :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!