Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosira készülők, ti hogy...

Orvosira készülők, ti hogy bírjátok a tanulást?

Figyelt kérdés
Mennyit tanultok kb. 1 nap? Biológiát vagy inkább kémiát tanultok ? Én már teljesen kikészültem,tanulni is alig birok. Meg már értelme sincs,nem?

2016. máj. 26. 14:17
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Még nem volt eredmény. :D

Amúgy biosz olyan 81-82, a kémia 60 körül

Neked?

2016. máj. 26. 15:29
 12/32 anonim ***** válasza:
Nekem kémia 80-85, bioszból meg tavalyról van egy 84%-osom, idén olyan 75 lett, szóval javítani tuti nem tudtam :D
2016. máj. 26. 15:34
 13/32 anonim ***** válasza:

Nyomorultul:S

Sokkal jobb lett volna, ha a szóbelik rögtön az írásbelik után lettek volna. Újat már nem kell tanulni, ez a bő két hét ahhoz sok, hogy semmit se tanuljak, mert annak könnyen rossz vége lenne, viszont ismételgetéshez meg rettenetesen sok idő:(((

2016. máj. 26. 15:43
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Túl merev a rendszer. Persze például magyarból,vagy történelemből vannak tételek,amiket a szóbelikre meg kell tanulni és kell is rá az idő,de ilyen se kémiából,se biológiából nincs mert már tudnod kell az anyagot írásbelire is,de ezt nem veszik figyelembe és egy kalap alá vesznek minden tárgyat. Illetve sokkal jobb lenne ha online is lehetne jelentkezni, nem kellene külön fizetni az érettségikért, akkor mehetnél el szóbelizni ,amikor akarsz-mármint adnának időpontot és te választasz egyet. Illetve ,ami nekem nagyon jól esne az hogy sűrűbben legyenek érettségik,mármint ne 2x egy évben hanem 5x-6x ,mert így ha elrontod az érettségit ,akkor már rögtön csúszol egy évet. Túlságosan bürokratikus ez a rendszer és még mindig érződik,hogy sokáig szocializmus volt..
2016. máj. 26. 19:36
 15/32 anonim ***** válasza:

Mindig van értelme tanulni az utolsó este is

Viszont ha már most kikészülsz, lehet nem neked való az orvosi.

Az érettségit csak visszasírni lehet, már az első félévben is annak sokszorosát kell megtanulni.. :D

De csak ügyesen!

2016. máj. 27. 23:52
 16/32 anonim ***** válasza:

15-ös: annyiban nem értek egyet ezzel az "érettségi semmi a vizsgaidőszakhoz képest" dologgal, hogy

1. aki gimnazista, annak ez új szituáció

2. aki továbbtanul, annak nem elég átmenni, sőt, olykor 80-90% kell, ami emeltből azért nem mindig könnyű

3. a vizsgaidőszak "pörgős", mert max. 1 heted van egy vizsgára, de inkább csak pár nap, míg az érettségi lehetetlenül el van húzva. Hetekig nem tehetsz mást, csak vársz, meg nyűglősz, ami idegileg fárasztja le az embert:S Az írásbelire már úgyis szinte mindent meg kellett tanulni - ismételgetni meg meg túl hosszú ez az idő:S De teljesen leállni sem lehet, mert akkor az ember sok apróságot elfelejthet, amin esetleg épp elcsúszhat a felvételi.

Szóval én sokkal inkább egy vizsgaidőszakot választanék:)

2016. máj. 28. 08:39
 17/32 anonim ***** válasza:

Utolsó: Hát ezzel nem értek egyet.. Amikor 8 napja tanulod már folyamatosan napi 14-15 órában, és még több száz oldal vissza van vizsga/szigorlat anyagából.. Akkor gondolkozzunk el ezen a kijelentésen újra :D

(ja és nem 2 "vizsga" van 1 hónapra hanem mondjuk 5db 6-7 hétre.. :D) Ezt tapasztalatból mondom.

2016. máj. 30. 00:50
 18/32 anonim ***** válasza:
16-os 15/17-nek: én már egy diplomával a hátam mögött kívánom a pokolba most ezt az érettségit, és sírom vissza a legnehezebb vizsgaidőszakaimat:S (közepesen nehéz szakon) Szóval tapasztalatból mondtam, amit (lehet, hogy te is). Nyilván mindenkinek más a könnyebb. Nekem a vizsgaidőszak sokkal jobba "bejön", mint ez a két érettségi:S Hálát adok érte, hogy végre a héten már túl leszek rajta:))
2016. máj. 30. 08:22
 19/32 anonim ***** válasza:
Engem harmadszorra vettek. Most vagyok másodéves fogorvosin. Ne adjátok fel! Borzasztó ez az érettségi időszak....etikátlan feladatok, szemét javítás, korrupció a köbön. Semmit nem jelent a pont ha már bent vagytok, a gimis tudás meg szerintem semmit nem ér főként a biológia. Simán bukdácsolnak olyanok is akiket 450 vagy több ponttal vettek fel. Sok sikert Nektek!
2016. máj. 30. 18:51
 20/32 anonim válasza:
De , hogy ezeket olvastam, azt hittem, csak én vagyok ezzel így! :D Olyan érzés, mintha mindent elfelejtettem volna ( ami lehet, hogy így is van :D). Már jó lenne, ha vége lenne, én már kezdek elfáradni. Jók lettek az érettségijeim, aminek nagyon örülök, csak a szóbelin is nagyon jó pontot kell kapni ahhoz, hogy ne rontsak, most meg ezen izgulok. Sok sikert nektek!! :)
2016. máj. 31. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!