Elhelyezkedés szempontjából van e jelentősége, hogy nappalin vagy levelezőn szereztem e a diplomámat?
Nem igazán van jelentősége. Komolyabb helyeken a tudás és a tapasztalat úgyis fontosabb, és a diploma csak belépési feltétel. Akkor már sokkal inkább fontos, hogy hol végeztél, ugyanis a különböző egyetemek diplomáinak megítélésében tényleg vannak eltérések.
Egyébként nekem van diplomám, amit ugyan nappalin csináltam, de nem tartalmaz erre vonatkozó adatot. Tehát a diplomát nézegetve senki nem fogja megtudni, hogyan végezted, persze nyilván az önéletrajzodból, meg az állásinterjún ez kiderülhet (pl. hogyan tudtál dolgozni iskola mellett, stb.)
Szerintem nem számít, sőt. Még előnyt is lehet kovácsolni, ha a szakterületeden dolgoztál a tanulmányaid mellett, még az se baj ha valami alacsonyabb szintű munkakörben (mindennel tanulsz és tapasztalsz).
Nyilván ha megkérdezik mit csinált valaki a levelező mellett és nincs válasz az már hátrányosabb mint egy nappalis.
Igen ez általában így megy... Nem szívatják annyira a levelezősöket, de ez később visszaüthet. Mert pl. alap készségeik hiányozhatnak majd. Nem amiatt lesz kevesebb az esélye elhelyezkedésnél mert levelezőn végzett, hanem mert egy komoly elbeszélgetésen kiderül majd, hogy 0 tudása van.
Tanulni nappalin és levelezőn is tud aki akar, hülyék meg elvégzik ezt is-azt is :)
Egész egyszerűen nem kell feltüntetni amúgy az önéletrajzban.
Én alapszakot nappalin végzem, most a mester estin (ez péntek-szombati napot foglal magába). Elmondták a tájékoztatón, hogy ugyanannyit ér, és egyébként a diplomában sincs benne.
Komolyabb helyeken nem veszik figyelembe? Mesteren az oktatók zöme levelezőn/estin végezte el az egyetemet munka mellett, mind doktorival kutatók, MTA tagok, stb.
Viszont a megítélés létezik, közvélemény szerint a nappali többet ér, de ez nem igaz.
Tapasztalatom alapján a nappalin minden olyan dolgot kérnke tőled, ami nem lenne szükségszerű és lényeges a tudásod szempontjából. De lehet máshol ez teljesen máshogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!