Mennyire fontos az összegzés a kérdőív kiértékelése végén ha egyből összegezve írom meg azt?
Szia!
A szakdolgozatomban anno úgy oldottam meg, hogy a kérdőívek eredményeit megnéztem grafikonokon, majd szövegesen leírtam azokat. A konzulensem rendre kitöröltetett minden grafikont.
A dolgozatom elején megfogalmazott 3 hipotézisemre egy külön fejezetben tértem ki, amiben a kérdőív erre vonatkozó, azt alátámasztó/cáfoló eredményeit 3 táblázatban mutattam be - ott sem hagyhattam bent a grafikont.
A végén nagyjából fél oldalban megint összefoglaltam a korábban megállapítottakat, és pár javaslatot írtam az eredményekből kiindulva a témát illető további vizsgálódások irányára vonatkozóan, vagy a gyakorlatban milyen változtatásokra lenne szükség - az eredmények tükrében.
Szóval nálam a grafikonokat törölni kellett - mivel voltak táblázatok. (Gondoltam szép, színes, oldalszámnövelő, de a tanár szerint nem volt megfelelő, nem volt "elegáns".)
Ezek szerint nyugodtan kihagyhatod a grafikonokat, írhatod összefüggő szövegként az elemzést. Részletesen elemezd, térj ki a hipotéziseid igazolására - ha voltak ilyenek. Írj még valami végkövetkeztetést, ami levonható az eredményekből, esetleg jelölj ki további kutatási irányt, vagy változtatási lehetőségeket - az eredmények függvényében.
Legalábbis szerintem...
Szívesen. :)
Örülök, ha tudtál kezdeni vele valamit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!