Milyen a kollégiumban élni?
Hallod, én csak vicceltem :D
AMúgy egyetemi koleszos voltam, ha haveroddal mész nem lesz probléma, takarítsatok majd rendesen. De ha nem haverral kerülsz egy szobába és pl. zenéjét nem kussoltatja el, vagy stb. akkor szar lesz.
Nyilván önállónak kell lenni.
Minden kollégium más, alapvetően a nevelőtanárok elvárják, hogy valahogy nézzen ki a szoba, legalább kb rend legyen és hétvégén meg tényleg rend legyen. Gyakran vannak "vendégek" a kollégiumban, akik fizetnek érte és olyankor minden el kell pakolni.
Emellett a kollégiumok nagy részének van egy szabályzata, ez változó.
Első félévben valószínűleg kötelező a tanszoba/szilencium, ami 2-3 óra között szokott lenni. (Nálunk 16:30-17:45 és 18:15-19:30).
Nálunk pl a mosogatás úgy van megoldva, hogy minden héten vannak mosogatósok... Akik közül általában az elsősök mosogatnak. :D
Meg vannak íratlan szabályok, például nálunk elsős nem fürödhet 9 után, csak ha egy tizenkettedikes megengedi. (Jobb betartani...)
Amúgy melyik koliba mész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!