ELTE óvónői alkalmassági vizsga tapasztalatok? Tényleg nagyon szigorúak? Nem voltam elő alkalmasságin, és nem tudom mire számíthatok. Ha például kottaolvasást nem tudok, vagy nem megy olyan szuperül az éneklés, már meg is buktatnak?
ELTE óvónő
alkalmassági vizsga
nem tudom, de azért szabad egyszerű kis pentaton dalokat tanulni... ez nagyon jó: Kodály: Kis emberek dalai - szerintem hanggal is megtalálod az interneten.
Hát én Széchenyi Egyetem tanítóin voltam még februárban vagy januárban, de Eltere is jelentkeztem tanitóira, és oda elfogadják a Széchenyis eredményem is szóval szerintem kb ugyan az a kettő. Tehát nekem úgy volt,hogy bementem, olvastak névsort, kikellett tölteni egy lapot, majd ének,olvasás,tesi vizsgák jöttek. Éneknél nekem csak énekelnem kellett egy dalt és ennyi. Nem volt se kotta, se szolmizálás, semmi. Olvasásnál viszont nagyon figyelnek. Kaptam három szöveget. Egy nyelvtörőt, egy hosszabb szöveget egy meséből, és egy verset ami szintén nyelvtörős volt és ahol artikulálni kellett. Itt volt aki elcsúszott. Figyelik hogy mennyire tudod szépen ejteni a szavakat, hogy tudsz artikulálni stb..
Majd a tesis jött. Itt futni kellett 5 kört a teremben, utána páros labdajátékok, gerenda, zsámoly átugrás, hullahopp karikákba ugrálás,pici torna, és ennyi. Nekem ennyi volt az alkalmassági. Szerintem Eltés sem tér el sokban ettől :)
felesleges szerintem :D
Irj össze 20 dalt és abból tanulj meg 3-at és ennyi
Nem fognak elénekeltetni veled 20-at :D
Szia! Végzős óvós vagyok az ELTE-n
Nem szigorúak, de elvileg az olvasás-résznél igen. Előttem sorba küldték el az embereket felülvizsgálatra, engem nem, pedig rosszabb votam a többieknél. Éneknél énekelj tisztán és üsd az ütemet. Kottaolvasásnál megadják az első szolmizációs hangot és te végigszolmizálod. Ha nem elég nekik amit orr produkálsz, elküldenek felülvizsgálatra, ami azon a napon történik, csak egy másik teremben és ugyanaz zajlik le.
Ha van még valami kérdésed, nyugodtan írj. :)
Gitárt ne vigyél!.
Itt nem azt nézik milyen jól tudsz kisérettel énekelni, hanem hogy mennyire tiszta a hangod, mennyire jól tudod kiénekelni a hangokat. Ne vigyél szerintem
Ne vigyél hangszert! Vidd a 20 nem gyerekdalt, hanem népdalt, mert nem a gitározásodra kíváncsiak. Ez egy alkalmassági, méghozzá a hangodnak az alkalmassága.
(Én vagyok a végzős óvós)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!