Bejelentett matek dolgozatra nem tudtam bemenni. Ezért írhat be egyest?
A tanár előre bejelentette, hogy matek dolgozat lesz, de nem tudtam megjelenni, mivel időpontra kellett mennem dokihoz.
Errefel beírt egy egyest, és azt mondta, hogy nem törli ki, majd megírom a TZ-t. De az egyes akkor is bent marad.
Lehet ilyet csinálni?
De most komolyan, az időpontot nem fogom 'pakolgatni', mert matek TZ...
"De most komolyan, az időpontot nem fogom 'pakolgatni', mert matek TZ..."
Majd ezentúl át fogod.
Nem tudsz orvosi igazolást bevinni?
Akkor hátha lehetne valamit csinálni
Házirendben nézd meg hogy van-e ilyen hogy ha nem jelentél meg, akkor az egyesnek felel-e meg egy bejelentett dolgozatnál, igazolás hiányában.
Mert ha ilyen nincs, akkor nem. Ez kb. olyan, mintha ő lenne beteg és akkor meg mondod hogy 5-ös.
De ahogy előttem is írták, azért csinálják ezt mert a diák még nem ismeri a jogait.
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen kértem igazolást.
Jelzem majd osztályfőnöknek.
A házirendet meg áttekintem. :)
Az sohasem árt, ha ismered a házirendet :)), de az #5-nek van igaza. Ilyen nincs, nem írhat be egyest, amiért hiányoztál, még akkor sem, ha igazolatlanul, pláne, hogy vagyon róla igazolásod.
Legközelebb esetleg annyit megtehetsz, hogy szólsz neki: bocs, tanár úr/nő, időpontom van a dokihoz, nem tudok itt lenni dogakor.
Az ilyesmi általában jól veszi ki magát, ha előre bejelentett dolgozatról vagyon szó. Ha normális a tanár, ezt elfogadja, esetlen megkérdi, nem lehet-e áttenni - nem? akkor köv. órán megírod... vagy hasonló. (Igaz, ha normális a tanár, nem ír be egyest, ha hiányoztál. Biztos, hogy beírta? Nem csak ijeszteget? Magamból kiindulva, én előtte meg utána is "beírok" 2-3 elégtelent, csakhogy tudja mihez tartani magát az tanulóifjúság:DDD)
Így van, ilyenkor osztályfőnököd felé kell fordulni.
Ha ő normális, akkor kiharcolja az igazad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!