Elkéstem ma a szakmunkás vizsgámról, javítóvizsgára lettem utalva ilyenkor mi a teendő?
Nem tudod megkérdezni a suliban, mikor lesz a javító?
Ők jobban tudják mint mi
Szerintem nézzétek meg a hatályos rendeletet: 20/2012 EMMI rendelet 64. paragrafusát, mert abban az áll, hogy:
64. § (6) A vizsgázó pótló vizsgát tehet az igazgató által meghatározott vizsganapon, ha a vizsgáról neki fel nem róható okból elkésik, távol marad, vagy a megkezdett vizsgáról engedéllyel eltávozik, mielőtt a válaszadást befejezné. A vizsgázónak fel nem róható ok minden olyan, a vizsgán való részvételt gátló esemény, körülmény, amelynek bekövetkezése nem vezethető vissza a vizsgázó szándékos vagy gondatlan magatartására. Az igazgató engedélyezheti, hogy a vizsgázó a pótló vizsgát az adott vizsganapon tegye le, ha ennek a feltételei megteremthetők. A vizsgázó kérésére a vizsga megszakításáig a vizsgakérdésekre adott válaszait értékelni kell.
Érdemes lenne tisztázni, hogy a szakmunkásvizsgára vonatkozik-e ez a rendelet. Szerintem simán, bár a középiskolás vizsgarendszerekben nem nagyon ismerem ki magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!