Hogyan tanultok? Milyen tanulási módszereitek vannak?
Szakaszokra, fejezetekre osztanám. A fejezetekből jegyzetet készítenék, majd abból a jegyzetből is egy kulcsszavas jegyzetet. Ez utóbbi alapján tesztelném a tudásomat.
Hogy mennyi időbe telne, arról fogalmam sincs. Ha semmi mással egyáltalán nem foglalkoznék, akkor pár hét (?) talán.
Hát, az a szövegtől függ. Attól is, mennyi benne az ismerős gondolat, és mi az, ami teljesen új. Vannak-e benne részek, amit "magolni kell" (pl. képletek, idézetek) vagy ami olyan elvet ír le, aminek az alkalmazását be kell gyakorolni.
Mennyi idő van rá? :)) - mondjuk egy hét szükség esetén átlagos esetben már reálisnak tűnik.
Az időhöz mérten beosztanám az időt úgy, hogy jusson ismétlésre is. Olyan mélységben tanulnám meg, amennyire az idő engedi.
Én túl időigényesnek tartanám az egészet kijegyzetelni: első olvasatban ceruzával aláhúznám a lényeget, és amikor már átolvastam, és tudom, mik a kulcsszavak, a kulcsszavakat kihúznám kiemelőtollal.
Jegyzetet csak akkor csinálnék, ha lennének a könyvhöz tételek / kérdések, azaz szempontok, hogy kb. mit fognak visszakérdezni belőle, akkor is csak vázlatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!