Mivel foglalkozik egy androgógus?
felnőttképzést,felnőttoktatást-nevelést jelent maga szó
de szakiránytól függ h.mire specializálódik az andragógus
(személyügyi szervező,munkavállalási tanácsadó,művelődés-szervező stb.)
Tudtommal felnőtt oktatás, felnőtt nevelés, felnőtt képzést jelent. Területei: művelődési házak, képzési és művészeti intézmények, sajtó. Múzeum, és színház-pedagógia, közönségszolgálati területek. Slágerszakma, tehát sokan jelentkeznek rá (túl sokan) hazánkban elég új, de szerintem nincs nagy jövője, maximum ha van protekciód egy adott pl. müv.háznál.
Fősulin tanítják, diplomád lehet belőle. Szakirányok:
- Felnőttképzési szervező
- Művelődésszervező
- Személyügyi szervező
Én most fogok végezni andragógia szakon.
művelődés-szervező szakirányon.Szerencsések voltunk,elég sok gyakorlati helyünk volt,sokat tanulhattunk ezekből is.De én a felnőttképzést magát is kipróbáltam egy képző intézménynél.Engem spec. a személyügy,ezen belül a HR érdekel, így megyek HR mesterszakra szeptembertől. Szerettem ezt tanulni:)Most se választanék mást:)
Hát igen gyakrolat gyakorlat gyakorlat--már suli alatt is!!!ez nagyon fontos!
+mesterszak tényleg nem árt.
De azt is érdems tudni,hogy nem feltétlenül andragógus szakos diplomásokat keresnek egy álláshirdetésben,attól még megfelelhetsz az elvárásoknak.Egy ismerősöm aki tavaly végezett most egy önkormányzatnál dolgozik mint programszervező és pályázatíró.Megvoltak a megfelelő ismeretei és felvették.
persze nem hazudok,nem ez a legkeresettebb szakma manapság.én is mentem volna mérnökire vagy ilyemsi,de mivel teljesen humán beállítottságú vagyok,erről szó se lehetett.Szeretem amit tanulok,és szorgalmas is vagyok,remélem ez elég lesz az elhelyezkedésnél..Vagy nem:O:)
Persze szerencse se árt!
-a nemsokára végző andragógus hallgató voltam-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!