Felvesznek igaz? (SOS)

Figyelt kérdés

Annyira parázok hogy ma már elkapott a sirás.

310 pont kéne minimum.

Töriből ha jól számoltam a 45ből lett 37

az esszénél pedig Károly Róbert, Mária Terézia, Sztálint irtam le.

Leirtam Károly Róbertől,hogy mikor lépett trónra, hogy a regalés jövedelmekre tudott támaszkodni, leirtam az urburát, a nemesfém pénzverést, firenzei mintás pénzverést. Leirtam hogy lemondott a földesúr javára az 1/3-ról illetve hogy megtarthatták azt a területet ahol a bányájuk volt. Leirtam hogy 1320-tól nem lehetett kivinni a nemesfémet az országból, a királyi kamarák felvásárolták a nekik kedvező árfolyamon.

És leirtam még a befejezésbe hogy volt még a rendkivüli adó, és a kapuadó, de a legfőbb bevételei a fentiekből voltak. ( Ezekről azért nem tudtam irni, mert nem volt már hely,de azért belezsúfoltam ezt a két szót,hogy tudja a tanár hogy tisztában vagyok azzal h vannak még más jövedelmek is )

Sztálinról leirtam,hogy mikor került hatalomra, meg hogy kiépitett személyi kultuszt, terrorizálta a tömegeket, nagy terror létrejöttének időpontja. Leirtam hogy Sztálin nagy figyelmet forditott az oktatásra, és az orosz irodalom fejlődésére, meg befejezésnek leirtam hogy ki követte őt.

Mária Teréziánál leirtam mikor került hatalomra, leirtam az Urbura lényegét, hogy a jobbágy és földesúr közti viszonyt rendezze. Leirtam hogy a robot az fizetetlen munka volt. Leirtam mikor vezette be az urbáriumot. és kb ennyi..

Utolsó kettő volt a rövid.

ezek annyira nem sikerültek jól.

Szerintetek meglehet a 75/80 %??

:((

2016. máj. 5. 21:40
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Jaj

Mária Teréziánál nem Urburát irtam hanem úrbéri pátenst :)

csak most összekeveredtem ahogy irtam

2016. máj. 5. 21:41
 2/19 anonim ***** válasza:
Írhatjuk, hogy igen, de attól még nem lesz biztos.
2016. máj. 5. 21:44
 3/19 anonim ***** válasza:
Nem tudhatjuk mit kérnek a javítókulcsban és azt sem, hogy a tanárod hogyan pontoz.
2016. máj. 5. 21:45
 4/19 A kérdező kommentje:

belinkelem nektek akkor meglesitek nekem légyszi?

Tudom hogy én is megtudom nézni.. de egy külső megerősités jól esne :/

2016. máj. 5. 21:47
 5/19 A kérdező kommentje:
2016. máj. 5. 21:49
 6/19 anonim ***** válasza:
Hát így leírva nagyjából jó dolgokat írtál, de még mindig ott van az, hogy mennyire logikusan építetted fel és mennyire jól vezetted le, plusz persze a tanári jóindulat is.
2016. máj. 5. 22:01
 7/19 anonim ***** válasza:
Másrészt még nem is szóbelizett...
2016. máj. 5. 22:03
 8/19 A kérdező kommentje:

a szóbelitől nem félek.. annyit tanulok amennyit csak kell.

Csak az irásbeli legyen jó

2016. máj. 5. 22:04
 9/19 A kérdező kommentje:
remélem meglesz :((((
2016. máj. 5. 22:17
 10/19 anonim ***** válasza:
Nyugiiiiiii :D ne parázz, nyugodj meg! Minden rendben lesz :)
2016. máj. 5. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!