Hogyan lehetek fotós?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy hol tudok fotósnak tanulni.Az egyetemet kizárom,mert nem vagyok egyetemen tanuló típus.OKJ-s tanfolyamra gondolok.Ilyen lehetőség hol van?Vagy egyáltalán érdemes fotósnak tanulnom?Elegendő pénzt ad,vagy egyáltalán munkát találhatok majd,mint fotós?Vagy inkább majd maradjon meg másodállásnak?
2016. ápr. 28. 22:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Ilyen telefonok mellett szerintem egyre kevesebb az igény. Mi az esküvőnket is magunk oldottuk meg és ingyen volt. Ha kiemelkedően jó vagy, lehet benne valami, de amúgy?

Az milyen, aki "nem egyetemen tanuló típus" ? Csak mert százféle egyetem van, mindenhol mást tanítanak, valami csak érdekel annyira, hogy megtanuld?

2016. ápr. 29. 07:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát úgy,hogy egyetem ugyebár 4-5-6 vagy mennyi év,és én hamarabban,és könnyebben akarok fotós lenni.Nem tudokolyan sokat tanulni,de ha tudok is,teljesen stresszbe jövök,és így mindent elfelejtek amit tanultam.Az OKJ-s képzések meg rövidebbek és könnyebbek.2 év ha jól tudom.És ott nagyrésze gyakorlat.Munkahelynek meg mondjuk külföldre gondoltam,mert Magyarországon nincs sok fotós munka.Sok olyant hallottam,hogy egy fotós kimegy pl.dzsungelekbe,vagy szavannákba.Ilyen hely lenne jó nekem.Az se baj,hogyha nem tudok milliomos lenni,csak legyenek élményeim.Ilyen kalandor tipus vagyok :D
2016. ápr. 29. 14:12
 3/6 anonim válasza:
Ha fotós szeretnél lenni, szerintem nem csak "fotózni" kell tudni, hanem különböző képszerkesztési "praktikákat" is ismerned kell, szerintem érteni kell valamilyen szinten a Photoshophoz is (de ez csak az én meglátásom)
2016. ápr. 30. 14:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Rendben.Akkor majd megtanulok fotosoppolni is :D
2016. ápr. 30. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:

A fotográfia tipikusan az a sztori amit nem igazán lehet iskolában/egyetemen tanulni/tanítani. Az amit egy átlag OKJ-s képzésen kapsz talán ha 20%-a annak amit használni fogsz ahhoz, hogy meg is tudj belőle élni. Szabadúszóként egy rakás olyan készségre szükséged lesz amit egyrészt nem tanítanak ezekben az iskolákban, másrészt pedig túlmutatnak azon, hogy jók a képeid. Nem elég jó fotósnak lenned ahhoz, hogy sikeres légy. Marketingesnek, dizájnernek, grafikusnak, informatikusnak is lenned kell egy kicsit (vagy nagyon). El kell tudnod adni magad, értened kell az üzletvitelhez, a könyveléshez, a technikához stb...

#1: Soha az életben semmilyen telefonnal készült képsorozat nem fogja még csak megközelíteni sem azt amit egy megfelelően képzett szakember készít egy erre felépített eszközparkkal. Attól, hogy nektek nem volt igényetek erre, másoknak még lehet. Én személy szerint (esküvőfotósként) azt látom, hogy egyre inkább létezik az a réteg aki nem csak tud de akar is áldozni a fotóira, filmjére és meg is teszi. Nagyságrendileg 300e Ft környékén vállalok egész napos esküvői fotózásokat és tele van a naptáram, nem csak idénre, de jövőre is alig van már szabad dátumom. Rendszeresen dolgozom külföldön sőt, idén valószínűleg egy másik kontinens is felkerül az "itt már fotóztam esküvőt" c. képzeletbeli listámra. Persze nincs garancia arra, hogy ez másnak is összejön én is sokszor gondoltam rá, hogy feladom, én is tele voltam kételyekkel, de most itt vagyok és megy.

A másodállást szerintem ne erőltesd. Csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld.

2016. máj. 15. 02:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Joda mester is azt mondta hogy csináld vagy ne csináld de ne próbált.Joda mester.Te vagy az?Na mindegy köszönök mindent.Az erő legyen veled.
2016. júl. 2. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!