Hogyan lehetek fotós?
Ilyen telefonok mellett szerintem egyre kevesebb az igény. Mi az esküvőnket is magunk oldottuk meg és ingyen volt. Ha kiemelkedően jó vagy, lehet benne valami, de amúgy?
Az milyen, aki "nem egyetemen tanuló típus" ? Csak mert százféle egyetem van, mindenhol mást tanítanak, valami csak érdekel annyira, hogy megtanuld?
A fotográfia tipikusan az a sztori amit nem igazán lehet iskolában/egyetemen tanulni/tanítani. Az amit egy átlag OKJ-s képzésen kapsz talán ha 20%-a annak amit használni fogsz ahhoz, hogy meg is tudj belőle élni. Szabadúszóként egy rakás olyan készségre szükséged lesz amit egyrészt nem tanítanak ezekben az iskolákban, másrészt pedig túlmutatnak azon, hogy jók a képeid. Nem elég jó fotósnak lenned ahhoz, hogy sikeres légy. Marketingesnek, dizájnernek, grafikusnak, informatikusnak is lenned kell egy kicsit (vagy nagyon). El kell tudnod adni magad, értened kell az üzletvitelhez, a könyveléshez, a technikához stb...
#1: Soha az életben semmilyen telefonnal készült képsorozat nem fogja még csak megközelíteni sem azt amit egy megfelelően képzett szakember készít egy erre felépített eszközparkkal. Attól, hogy nektek nem volt igényetek erre, másoknak még lehet. Én személy szerint (esküvőfotósként) azt látom, hogy egyre inkább létezik az a réteg aki nem csak tud de akar is áldozni a fotóira, filmjére és meg is teszi. Nagyságrendileg 300e Ft környékén vállalok egész napos esküvői fotózásokat és tele van a naptáram, nem csak idénre, de jövőre is alig van már szabad dátumom. Rendszeresen dolgozom külföldön sőt, idén valószínűleg egy másik kontinens is felkerül az "itt már fotóztam esküvőt" c. képzeletbeli listámra. Persze nincs garancia arra, hogy ez másnak is összejön én is sokszor gondoltam rá, hogy feladom, én is tele voltam kételyekkel, de most itt vagyok és megy.
A másodállást szerintem ne erőltesd. Csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!