2016 májusi matek érettségire tippek? Tanácsok?
Függvénytáblázat! Főleg akkor, ha nem vagy túl erős matekos, abból nagyon sok mindent ki lehet nézni. Mindig írd le az adatokat, számításokat, mert ezekre mind részpontokat adnak! Mindenhova írj valamit, mert a rossz válaszért nem vonnak le pontot, és lehet, hogy 1-2 pontot kapsz a feladatra, ha van benne helyes adat.
Valószínűség-számítás szerintem lesz benne, egyre több van. Töltsd le az előző évek érettségi feladatsorait, oldd meg, aztán nézd meg a megoldókulcsot.
Egyébként lassan össze sem hasonlíthatók a korai matek érettségik az újakkal. Nem kell belém kötni megcsináltam mindet mert én is készülök és ezt tapasztaltam.
2016? Én nehézre számítok. Szerintem a trükköket meg tudod tanulni, ha megcsinálod az előzőket. Még egy hét, csináld meg a 2015 május/októbert mindenképp mert annak nehézsége közel áll majd a 2016-hoz.
Ami nem ment feladat felírod és megnézed azt az anyagot a tankönyvedben, füzetben, neten, utána újra megoldod. Feladatok megoldása közben lapozgasd a függvénytáblázatot, hogy tudd mi hol van. Illetve nem árt egy jó számológép, ami tényleg nagyon sokat tud segíteni.
Nekem ilyen van: Victoria GVT 991 (legjobb benne szerintem, hogy törteket is tud kezelni, és visszaírja tört alakba a nem egész számokat, ha tudja)
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!