Történelem szakos egyetemistáknak milyen nélkülözhetetlen és fontos könyvek vannak?
Figyelt kérdés
Testvérem ELTE töri szakára készül, és szeretnék neki venni könyveket, amik szükségesek, illetve hasznosak lehetnek számára. Aki érintett a témában kérem ajánljon nekem könyveket! köszönöm!2016. ápr. 21. 14:30
1/4 anonim válasza:
Én ugyan nem az Eltén vagyok töri szakos,de nincs egy darab könyvem sem,jegyzetekből tanulok. Ami meg fontos könyv,azt meg a tanár feltölti Moodle-re,és letölthetjük.
2/4 anonim válasza:
Szintén ELTE-n töris vagyok.
Tény, hogy lehet jegyzetből készülni, de azért nem ártanak a könyvek sem.
Mivel első éves vagyok, ezért csak azt tudom megmondani, hogy pl. ókorhoz meg magyar középkorhoz mi kell.
Ókori görög és római történelemhez:
Németh György-Hegyi W. György: Görög-római történelem és szöveggyűjtemény (ez 2 külön könyv)
Középkorhoz meg általában
Kristó Gyula: Magyarország története 895-1301
Engel-Kristó-Kubinyi: Magyarország története 1301-1526
Ezek az alapok, de emellett sokat szoktak külön javasolni.
Ha van még kérdésed, nyugodtan írj üzenetet :)
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :)
2016. ápr. 23. 07:53
4/4 anonim válasza:
Rubicon magazinokat is beszerezhetsz naki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!