Mi van?! Erettsegin elemeznem kell verset?
Egy mu elemzeset akartam esdig valasztani, mert en azt hittem hogy csak elbeszeles, vagy novella elemzes lehet.
Es most... erettsegi elotti honapban tudtam meg hogy vers is lehet vagy akar proza is..
Na most hogy a szarba keszuljek fel erre?!????
"én azt hittem hogy csak elbeszeles, vagy novella elemzes lehet... tudtam meg hogy vers is lehet vagy akar proza is.."
Miért szerinted az elbeszélés és a novella nem próza?
Egyébként kb. úgy csinálsz, minthaazt tudnád meg, hogy egy új, addig nem tanult tantárgyból is érettségiznéd kéne.
Ha megy a műelemzés, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy az novella vagy vers.
Egy-két apró eltérés, amire két nap alatt fel lehet készülni ( rímképlet, versformák...).
De ha csak simán novellaként, a tartalom és mondani való alapján elemzed, már az is elég. Nyilván nem humán irányba akarsz továbbmenni, ha ekkora riadalmat okoz neked érettségi előtt hogy vers elemzése is lehet a feladat.
A szóbelin, ha olyat húzol, lehetnek versek is
Pl. mondjuk Balassit húzod
Nekunk nincs Balassi..
Szobelirw meg megtanulom a verselemzeseket
De en magam gyulolok verset elemezni.
Megkerdeztem ma a magyartanarnot hogy szokott-e vers elemzes lenni Egy mu elemzeseben, es azt mondta hogy az nagyon ritka.
Novella vagy elbeszeles van altalaban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!