Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 50ccm motoros jogosítvány...

50ccm motoros jogosítvány feltételek (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

50ccm-s motorra a jogosítvány letételéhez milyen feltételek vannak?

Előre is köszi!

2016. ápr. 14. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:

"Autósiskola tanfolyamra csak azt a jelöltet veheti fel ( nem másolás, megjegyzés: M kategóriára vonatkozik ):

- aki a 14. éves életkort betöltötte, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb

- írásbeli nyilatkozata alapján a 35/2000. (XI. 30.) BM rendeletben meghatározott közlekedésbiztonsági feltételeknek megfelel

- írni, olvasni tud

A tanfolyam tantárgyai:

Alapismeretek (elméleti oktatás): 16 óra

közlekedési ismeretek

járművezetés elmélete

A járművezetés gyakorlata (gyakorlati oktatás): 10 óra

alapoktatás (tanpályás vezetés): 4 óra

főoktatás (forgalmi vezetés): 6 óra

Összesen: 26 óra

Vizsgatárgyak:

Elmélet:

közlekedési alapismeretek számítógépes vizsga

Gyakorlat:

járműkezelési gyakorlati vizsga

valamint forgalmi gyakorlati vizsga

Vizsgadíjak:

közlekedési alapismeretek számítógépes vizsga: 4.600 Ft

járműkezelési vizsga: 3.600 Ft

forgalmi vizsga: 3.600 Ft

Összesen: 11.800 Ft

A pótvizsga díja megegyezik az alapvizsga díjával!

Autósiskola vizsgára az alábbi feltételek teljesülése esetén bocsájthatja a jelöltet:

Elméleti vizsgára:

-aki a tanfolyam elméleti részét igazoltan elvégezte

-14 éves, vagy annál legfeljebb három hónappal fiatalabb, és a vizsga időpontjában is megfelel a tanfolyamra való felvételre előírt többi feltételnek

Járműkezelési gyakorlati vizsgára:

-aki az összes elméleti vizsgatárgyból sikeresen vizsgázott

-a kötelező gyakorlati órákat igazoltan teljesítette

-14 éves, vagy annál legfeljebb három hónappal fiatalabb, és a vizsga időpontjában is megfelel a tanfolyamra való felvételre előírt többi feltételnek

Forgalmi gyakorlati vizsgára:

-aki sikeres járműkezelési vizsgát tett

a kötelező gyakorlati órákat igazoltan teljesítette

-14 éves, és a vizsga időpontjában is megfelel a tanfolyamra való felvételre előírt többi feltételnek."

2016. ápr. 14. 17:51
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm,

Az oldalon másnál olvastam olyat, hogy általános iskolai bizonyítvány kell.. Az igaz?

2002. 09. 17-én születtem, év vesztes vagyok. Tehát elvileg nyáron kezdeném el és tenném le a jogsit. Azt lehet?

2016. ápr. 14. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Be kell mutatni, igen. De nem feltétel a 8 osztály elvégzése.

Autóra is el lehet kezdeni a jogsit 10-11. osztályban.

2016. ápr. 14. 22:13
 4/6 A kérdező kommentje:

Ezt nem értem.. Ha a 8 osztályos bizonyítványom nincsen meg akkor hogyan mutatom be? :'D

Vagy elég a 7?

2016. ápr. 15. 07:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha most szeptemberben leszel 14 éves, akkor nyáron elkezdtheted az elméleti oktatást.

Azt mondod rugó éves vagy, tehát most nem 8., hanem csak 7. osztályba jársz.

Június 15 körül vége van a sulinak, te megkapod a bizonyítványod. Az első 7 osztályról. Nyáron, ahogy elkezded a kreszt, kérni fogják a bizonyítványod. Te beviszed. Elintézik a szükséges papírmunkát és kész is.

Azért mondtam az autót, mert azt is 17,5 évesen lehet elkezdeni. Tehát te ( attól függően, hogy rugó éves vagy-e, és ha igen, hány évvel ) 10 ( 2 év )-11 ( 1 év ) -12. ( nem vagy rugó éves ) osztályban elkezdheted a jogsit.

Akár év közben is, ha úgy töltöd be a szükséges kort.

1-es, 2-es voltam.

2016. ápr. 15. 10:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! :)
2016. ápr. 15. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!