Egyetemen milyen a tantárgyfelvétel?
#1 annyit kifelejtettél, hogy "Van ahol így van".
A tárgyfelvétel jellemzően mindenhol más, nem csak egyetemenként, de az egyetemen belül karonként is eltérő. Mostanra már mindenhol a neptun tanulmányi rendszert használják, amenynire tudom, szóval az az egy biztos, hogy neptunon keresztül fog történni. Van ahol gólyáknak a Tanulmányi Osztály összeálíltja az órarendet, és beleszólása sincs, van ahol mélyvíz van. Van ahol versenyjelentkezés van (reggel 8-kor elindul a tárgyfelvétel, és aki kapja marja), van ahol többlépcsős tárgyjelentkezés van (mindkettőnek megvannak az előnyei, hátrányai).
Szóval, ha konkrét választ szeretnél, regéld el nekünk, hova is készülsz :D
Hát én tapasztaltam már mindenfélét :D
ELTE IK-n tanulok, nálunk gólyáknak összeállítják az órarendet, és 3 lépcsős a tárgyfelvétel. Szintén ELTE, Bölcsészkar, versenyjelentkezés. Szent István Egyetem Ybl Miklós karán újfent versenyjelentkezés, mélyvíz. Szóval változékony ez :D
PTE-TTK (vagy ELTE)
Inkább Pécsre szeretnék menni, de még július elejéig módosíthatunk a sorrendben. Szeretnék elkerülni Pestről :) De valószínűleg bármelyikre felvesznek, szóval még nem biztos a sorrend
Van, ahol felveszik a gólyáknak, de van, ahol nem. Nekünk pl nem vették fel, mire géphez jutottam, be is telt néhány tárgy, ment a reklamáció már első félévben, tanszék, to és társaik. Nálunk a hök nem igazán mozdult meg, úgyhogy nekünk, golyáknak kellett intézkednünk.
Neptunon keresztül megy, kód vagy tárgynév alapján rákeresel, bejelölöd azt a kurzust, ami neked kell és felveszed. Pár perc az egész , ha nem omlik össze a neptun, vagy ha tudod, hogy nem lesz ütközésed. Érdemes összeirogatni, hogy lásd minden rendben-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!