Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mondanátok olyan dolgokat,...

Mondanátok olyan dolgokat, amiket mindenképpen nézzek át érettségire?

Figyelt kérdés
Tanulgatok, tanulgatok, de igazából nem tudom, hogy mit kéne...
2010. ápr. 6. 12:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenből középszintre mész? Ha igen, a lényeg az, hogy tudd használni a megengedett segédanyagokat. Forgasd a függvénytáblát, hogy tudd, mit hol kell keresned + a töriatlasszal is ugyanez. Ezenkívül nem tudom, milyen törikönyveid vannak, de ha Száray-félék, akkor azokban nézegesd meg az ábrákat, képeket, forrásokat, mert azok fordulhatnak elő az érettségiben, mivel azt is Száray és csapata állítja össze. Kb ennyi tudok javasolni, én is ezeket csinálom, csak nekem töri emelt, arra azért tanulok. :) Sok sikert!
2010. ápr. 6. 12:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Magyarból a korszakokat (reneszéénsz stb) nézd át meg a főbb írók, költők korszakait, leggyakrabban használt témáit nekem tavaly ez bejött Petőfivel kapcsolatban.

Töriből olvasd át a 4 könyvet egyszer alaposan meg az órai jegyzeteket pár nappal érettségi előtt, úgy addigra egész jól megmarad.

Matek középszinten egy vicc, csináld meg a régebbi feladatsorokat (ja, ezt ajánlom minden tárgyból amúgy), nézegesd a fvtáblát, hogy mi hol van, miről mennyit ír.

Angol középszint, szintén egy vicc, ha van középfokú nyelvvizsgád, röhögve 90 fölé lehet írni.

De jó lenne tudni miből emeltezel, mi a választottad és az idegen nyelved.

2010. ápr. 6. 12:31
 3/9 A kérdező kommentje:

mindenből középszintre megyek :) Száray-s törikönyveim vannak, szóval ennek örülök :D töri írásbelire be lehet vinni az atlaszt?

neked is sok sikert ;)

2010. ápr. 6. 12:31
 4/9 A kérdező kommentje:

angol és német a választott nyelvem...az angoltól félek, nem tudom hol gyakoroljam a nyelvtant, meg a beszélgetést... borzalmas tanárom volt.

a matektól meg szinte egyenesen rettegek, mert alig tudok megcsinálni 1-2 feladatot...

2010. ápr. 6. 12:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, töri középszinten végig használhatsz atlaszt.

Első voltam.

2010. ápr. 6. 12:36
 6/9 A kérdező kommentje:
nem tudnátok véletlenül küldeni nekem angol tételeket? vagy legalább leírni, hogy nagyjából miket kéne bele írni? nagy segítség lenne...próbálgattam kidolgozni őket, de a tanár nem mond semmit, hogy mi kéne bele...
2010. ápr. 6. 12:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Küldenék, de nekem sem mond semmit, hülyeséget meg nem akarok mondani. A központi követelményeket itt meg tudod nézni:

[link]

Témaköröket a 9.oldaltól találsz. Remélem tudtam segíteni.

Első

2010. ápr. 6. 12:45
 8/9 A kérdező kommentje:
ez nagyon jó!! köszi szépen!!
2010. ápr. 6. 12:48
 9/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok, nekünk nem voltam témaköreink, középszinten pont az lenne lényeg, hogy ne bemagolt szöveget adj vissza, hanem hétköznapi, tök egyszerű témálkról tudj önállóan beszélni 4-5 percig, el tudd mondani mit látsz egy képen, beleéld magad egy átlagos szintuációba. Persze késő bánat, de jobban jártál volna akkor különtanárral. Nyelvtan kb semmi extra nem kell, a levélírás egy vicc, 50 meg 100 szóból megadott téma alapján írni valamit, 3 összetettebb mondatot írsz és máris túllépted. Tudj használni múlt jelen és jövőidőt. Inkább a szókincs a lényeg. Meg hogy a hallgatás jól menjen, értsd azért a szöveg nagy részét.
2010. ápr. 6. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!