Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyit tudnák keresni azzal,...

Mennyit tudnák keresni azzal, ha nyitnák egy kissebb éttermet?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 6. 11:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ..

- Helyileg hol lenne az étterem

- mennyire házias ételeket csinálnátok

- mennyire engedhetik meg maguknak az emberek (helyben ahol az étterem lenne) hogy étteremben ebédeljenek,vacsorázzanak.

- Mennyi összeggel indulnátok,vagyis mennyibe kerülne egy 2 fogásos vacsora..

3 esetet tudok mesélni. Én Budapesti vagyok.Egy kedves ismerősöm szólt,hogy házias ételeket főz egy étteremben amit ő nyitott meg.Meghívott minket,hogy a kezdésnél olcsón vagyis kezdő áron kínálja az ételeket.Elmentünk..

Nem volt vészesen drága,a kaja finom volt,de kevés..

Az étterem nem sokáig bírta,mert később még jobban spórolt a kajával de az ára emelkedett.Így fél év után bezárt..Igaz hiába volt Pesten az étterem helyileg nem a legjobb helyen volt..Mivel se busz,se villamos semmi nem állt meg mellette,és a legközelebbi megállóhely elég messze volt tőle..Nem mindenki szeret gyalogolni,így jóformán csak azok mentek akiknek autójuk volt...

A másik étterem(Nándi konyhája) ami közel is volt,jó helyen is,és finom ételek voltak annak már megérte (pedig csak 2 utcával arrébb volt)Oda is többször elmentünk,mert elfogadható árért jó nagy adagot,és finomat kaptunk..

Majd úgy alakult hogy külföldre mentünk(na itt kint még a legsilányabb étteremnek is nagyon jól megy).De amikor haza megyünk mindig bemegyünk a Nándi konyhájába..Tavaly jött a csalódás..2 főre elég sokat fizettünk,és már az ételek minőségére sem figyeltek..(egyszerűen rosszul leszek a mocsingós,zsírós húsoktól)Az étel pocsék,és ehetetlen volt,az adag kevés volt(bár itt nem bántam) és nagyon drága lett...

Így utólag már bánom,hogy nem csináltam azt amit külföldön megcsinálnak a vendégek ilyen helyzetben..Visszavitetik az ételt,és vagy fizetik ki,vagy ha előre fizettek akkor visszakérik a pénzüket..

Nyáron ha hazamegyünk szerintem már nem is lesz nyitva,mert másoktól is hallottam a panaszt..

SZóval sok mindentől függ egy étterem sikere...

2010. ápr. 6. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:

ma 12:20

bocsi kimaradt egy szó

* nem *

2010. ápr. 6. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:

tudnék

nyitnék

2010. ápr. 6. 20:30
 4/6 anonim válasza:
Először tanulj meg MAGYARUL, helyesen írni! Lásd: tudnék, nyitnék... ahogy az előző válaszadó is írta. Utána gondolkozz el ezen az éttermes dolgon, mert ilyen magyarsággal érdekes lenne az étlap...
2010. ápr. 14. 15:54
 5/6 anonim válasza:
a kisebb is egy S
2010. ápr. 15. 09:00
 6/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen étteremről lenne szó. Én Erdélyben élek, így csak az itteni vendéglőkről tudnék írni. Sok olyan étterem van a városban, ami az elején jól ment, a kaja finom volt és az ár is elfogadható, de mostanában, ha az árak nem is lettek nagyobbak, de az étel minősége jelentősen csökkent. Nem kell nagyon elit éttermet nyitni, de azért legyen egy igényes hely, ahol jó minőségű, finom falatokat lehet fogyasztani. Sokat számyt az is, hogy a pincérek milyenek. Nem éri meg olyan személyeket alkalmazni, akik jól néznek ki (csajok miniszoknyába), de nem figyelnek oda a vendégekre. Ha nem az számítana neked, hogy hogyan csalj le minden ételből 10 dkg húst, vagy hogyan spórolj a diszítésen, akkor szerintem jól keresnél egy ilyen válalkozással.
2010. jún. 15. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!