Szerintetek ha Szegedre megyek egyetemre (orvosi) akkor inkább kollégiumba vagy albérletbe menjek? Ha albérletbe mennék jobban kimaradnék a közösségből vagy ez nem jelentene nagy különbséget?
szerintem attól függ, milyen a közösség. Én voltam koleszos és nagyon normális emberekkel laktam egy szobában, de barátnőm másik koliban lakott, ahol szörnyű volt...
És azt viszont megtanultam, hogy a suliban nem a buli a legfontosabb.
Ezt érdemes lenne megnézned nyílt napon. Mármint az egyetem nyílt napján, mert ott a koleszok is szoktak saját standot csinálni, ahol azért elég korrekt módon elmondanak mindent. Vagy ha sürgősen izgat a téma, akkor keress rá neten milyen koleszok vannak, akár telefonon is rá tudsz kérdezni.
Na kicsit keresgéltem, azt olvasom, hogy az általános orvostudományi karnak van az ún. Apáthy István kolesza, amiben háromágyas, fürdőszobás szobák vannak... de ahogy elnézem van itt annyi kolesz, hogy a fél város elférne benne, szerintem szemezgess közülük.
Ugyan nem Szeged, hanem Debrecen.
Én is úgy látom, ahogy a többiek előttem leírták, tudjuk egymást könnyebben segíteni, csak átugrunk a másikhoz ha kell.
Más: nyilván kollégium függő, de az újabb/felújított kolikban a fürdő már szobánként van, sőt egyre több helyen egy kis konyha is van. Szóval kellemes.
Én azt veszem észre, hogy akik albérletesek, azok kicsit kívülállóbak. Jó, nyilván rengetek kivétel van. De például a kolisok sokkal könnyebben mennek bulizni a [este könnyebb "hazavergődni" ide, mint annak akinek a város másik végén van az albérlete és se villamos, se busz éjszaka].
Bulizni meg azért néha kell, mert előbb utóbb begőzölsz és nagyon stresszes leszel.
A lényeg: nem feltétlenül maradsz ki a közösségből, de a kompromisszumok ellenére (bár szerintem albérletben is kell kötni hasonlókat .. :D) jó dolog, találkozok ismerősökkel/barátokkal, közel vannak az óra helyszínek (speciel nekem elég fél 8 előtt egy kicsivel felkelnem és elindulnom gyalog 50kor, hogy beérjek a 8kor kezdődő órákra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!