Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek ha Szegedre...

Szerintetek ha Szegedre megyek egyetemre (orvosi) akkor inkább kollégiumba vagy albérletbe menjek? Ha albérletbe mennék jobban kimaradnék a közösségből vagy ez nem jelentene nagy különbséget?

Figyelt kérdés

2016. márc. 31. 20:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

szerintem attól függ, milyen a közösség. Én voltam koleszos és nagyon normális emberekkel laktam egy szobában, de barátnőm másik koliban lakott, ahol szörnyű volt...

És azt viszont megtanultam, hogy a suliban nem a buli a legfontosabb.

2016. márc. 31. 21:11
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem kezdd a kóterben, aztán amikor kibuliztad magad, menj albérletbe.
2016. márc. 31. 22:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy orvosi egyetemen nem a buli a legfontosabb . Lehet amugy albiban is jó csoporttársad de ne ez legyen a mérvadó . Ha akarod 6 év ha a bulit akkor könnyen 10 .
2016. ápr. 1. 09:01
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat! Egyàltalàn nem bulizàsra gondoltam, tisztàban vagyok vele, hogy az orvosi nem erről szól. Inkább úgy értettem a közösséget, hogy azért barátokat szeretnék szerezni, csak attól félek, hogy kollégiumban esetleg sokkal összetartóbb baráti közösségek tudnak kialakulni, amikből kimaradnék az albérlet miatt.
2016. ápr. 1. 11:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Először célszerűbb kollégiumba menni. Ha elsős vagy akkor gondolom muszáj felvenniük úgyis. Illetve hasznos a kolesz ,ha még nem ismered a várost,nem tudod melyik épület hol van és ebben sokat tudnak segíteni a többiek,illetve ha kérdésed van,akkor segítenek. Míg ha albérletbe mész akkor ezek a dolgok nehezebbek lesznek. Úgyhogy szerintem először kollégium és ha nem tetszik ,még mindig elmehetsz késöbb albérletbe.
2016. ápr. 1. 12:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok , elnézést akkor :) , valóban a kollégium talán jobb a távolságok és közösség szempontjából
2016. ápr. 1. 13:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz dolog ám a koli. Nyilván több kompromisszummal jár mint egy albérlet -akár lakótársakkal is-, de... figyi leírom a saját tapasztalataimat. Az egyetem elég sokban különbözik a középsulitól. Ott már nem fogják a kezed a tanárok. Vannak köztük kifejezetten rendesek, de van akinek kérdést sem tehetsz fel, max írsz neki egy emailt és reménykedsz, hogy időben válaszol. A tananyaggal kapcsolatban pedig lesz kérdésed. Mindenkinek van. Erre sokszor nem lesz elég egy email, vagy az a heti egy konzultáció amit a tanár tart. Óriási segítség, ha pl a szobádból a folyosóra kilépve olyan emberek jönnek szembe veled, akik tudnak segíteni. Azt vettem észre koleszos szaktársaimon, hogy mindig egy-egy lépéssel előttünk járnak. Segítik egymást. Nem egyszer fordult elő, hogy amikor elakadtam szólt haver, hogy tud anyagot adni a tantárgyhoz... és hozott olyan felsőbb éves diák által összeírt jegyzetet, ami vagy háromszor többet ért mint a "hivatalos" jegyzet. Az egyetem érezhetően más ha vannak ismerőseid. Nem azt mondom, hogy könnyebb, de bizonyos szemszögből leegyszerűsödik. Persze a gyökerektől ne vegyél át szokásokat, mert azzal csak magadnak ártasz. Az az igazság, hogy akármilyen szakra megy az ember, mindegyiket meg lehet csinálni egyedül is, segítség nélkül. Viszont sokkal jobb, ha nem kell egyedül csinálnod. Legalábbis szerintem.
2016. ápr. 2. 03:30
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szèpen köszönöm a vàlaszokat!:) Most így sokkal jobban megtetszett a koli ötlete, erősen gondolkozom rajta, az egyetlen dolog ami miatt óckodok kicsit tőle, az a közös fürdőszoba.:/ lehet hülyén hangzik, de nem tudom elképzelni, hogy nincs meg a saját higiénikus fürdőszobám:D persze ha lennének lakótársaim, az nem zavarna, de így, hogy egy egész emelettel lenne közös, eléggé megrémiszt. Esetleg nem tudtok Szegeden olyan koleszt, ahol van a szobákhoz külön?
2016. ápr. 2. 14:14
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt érdemes lenne megnézned nyílt napon. Mármint az egyetem nyílt napján, mert ott a koleszok is szoktak saját standot csinálni, ahol azért elég korrekt módon elmondanak mindent. Vagy ha sürgősen izgat a téma, akkor keress rá neten milyen koleszok vannak, akár telefonon is rá tudsz kérdezni.

Na kicsit keresgéltem, azt olvasom, hogy az általános orvostudományi karnak van az ún. Apáthy István kolesza, amiben háromágyas, fürdőszobás szobák vannak... de ahogy elnézem van itt annyi kolesz, hogy a fél város elférne benne, szerintem szemezgess közülük.

2016. ápr. 2. 15:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem Szeged, hanem Debrecen.

Én is úgy látom, ahogy a többiek előttem leírták, tudjuk egymást könnyebben segíteni, csak átugrunk a másikhoz ha kell.

Más: nyilván kollégium függő, de az újabb/felújított kolikban a fürdő már szobánként van, sőt egyre több helyen egy kis konyha is van. Szóval kellemes.

Én azt veszem észre, hogy akik albérletesek, azok kicsit kívülállóbak. Jó, nyilván rengetek kivétel van. De például a kolisok sokkal könnyebben mennek bulizni a [este könnyebb "hazavergődni" ide, mint annak akinek a város másik végén van az albérlete és se villamos, se busz éjszaka].

Bulizni meg azért néha kell, mert előbb utóbb begőzölsz és nagyon stresszes leszel.

A lényeg: nem feltétlenül maradsz ki a közösségből, de a kompromisszumok ellenére (bár szerintem albérletben is kell kötni hasonlókat .. :D) jó dolog, találkozok ismerősökkel/barátokkal, közel vannak az óra helyszínek (speciel nekem elég fél 8 előtt egy kicsivel felkelnem és elindulnom gyalog 50kor, hogy beérjek a 8kor kezdődő órákra)

2016. ápr. 3. 02:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!