ELTE/ Pécs- Jogi kar?
Sziasztok!
Mindenképpen jogra szeretnék továbbmenni, a bekerülés/pontozás témában úgy érzem tisztában vagyok, viszont ha valaki van erre aki a kettő egyetem közül valamelyikbe jár, érdekelne saját tapasztalat, mert a gimnáziumi tanároktól állandóan azt hallgatjuk, hogy a jog az "halál". Valóban az, vagy túlértékelik? (Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem lehet könnyű, hiszen már bekerülni se semmi, de ha mégis tudna valaki mondani valamit mondani/tanácsolni, annak hálás lennék!) Elsőszámú cél egyébként az ELTE, de Pécs is vonz.
Lakhely szempontjából Pest kicsit közelebb lenne, de lényegében mindegy, mindkettő messze van.
Köszönöm! :)
Szia! Én is jogra szeretnék menni, és én is ELTE és Pécs között vacillálok. Én nyíregyházi vagyok, szóval nekem mindkettő távol van. A szívem Pestre húz, mert csak ELTE, csak nagyváros, kiskoromtól oda vágyok, viszont az anyagiak miatt érdemes lenne Pécsre menni, hisz az albérletárak és a tandíj is alacsonyabb, mint Pesten. Viszont bármelyiket választjuk, jól járunk, hisz ezen a két egyetemen a legjobb a jogi oktatás Magyarországon.
Mindkét hely és egyetem vonz, szóval emiatt nehéz lesz a döntés, de egyébként meg magától a jogtól nem félek. Kiskorom óta bíró szeretnék lenni, tudom mire vállalkozom, mit kell majd tennem, szóval nem aggódom, szorgalom és akarat kérdése, úgy gondolom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!