Menjek/mehetek fizika fakultációra, ha a tanár nem javasolja?
Az a helyzet, hogy tavaly megszerettem a kémiát, és mivel tanár szeretnék lenni, választanom kell egy másik tantárgyat is. Ez vagy a fizika vagy a biológia. A biológiától azért félek, mert nem tudom mi vár rám. Lehet egy boncolásnál belehánynék a hullába vagy ilyesmi, és ezért alkalmatlan lennék. Amúgy nem tudom, hogy a tanártanoncoknak mennyire kell állatokat boncolni és rovarokat fogdosni, de szerintem nem állna ez jól, hogy beszél róla, tudja, mi hol van, és közben meg undorodik tőle.
Ezért gondoltam a fizikára. Ezzel meg az a baj, hogy mivel egész életemben leszartam a matekkal együtt, mert mindenkitől azt hallgattam, hogy annyira nehéz, úgysem fog menni nekem. Azonban nemrég úgy döntöttem, hogy próbaképp tanulok a dolgozatra, és nem hogy ment, de még érdekel is. A tanárom, aki a fakultációt fogja tartani valószínűleg, nem javasolja nekem, mert úgy tapasztalta, hogy nekem nem megy. Csak hát lehet azért nem megy, mert nem is foglalkoztam vele.
Tehát rövidebben: érdekelnek újabban a természettudományok, de a biológia undorító, a fizika meg "nem megy", pedig inkább arra hajlanék. Melyiket válasszam 2. fakultációs tantárgynak? (Vagy ne is emeltezzek fizikából/biológiából?)
Egyrészt mehetsz fizika faktra akkor is, ha a tanár nem javasolja. De akkor nyáron át kellene venni rendesen az eddigi fizika anyagot, különben iszonyúan le leszel maradva. A tanárnak meg elmondod így, hogy most kezdett érdekelni, és nyáron pótolod az elmaradást. A fizika fakt azért is jó választás lehet, mert akár emeletezel belőle, akár nem, legalább alkalmad lesz egy kicsit elmélyedni benne, és rájössz, tényleg tetszik-e vagy sem.
Ha undorodsz a biológiától, akkor ne válaszd azt!
Ha meg a fizika sem jön be, még mindig választhatsz valami mást. Nem kötelező a két szaknak egyaránt természettudományos tárgynak lennie (de természettudományosból is ott van még a földrajz, ha az érdekel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!