Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért vagyok kedvtelen,...

Miért vagyok kedvtelen, unott, fáradt iskolaidőben?

Figyelt kérdés

Hétvégén, vagy vakációba szívesen szánok időt arra hogy tanuljak, ismételjek, gyakoroljak stb.

De iskola iődben hazajövök, kb. 4-re érek haza, 5-ig eszek, és utána semmit nem csinálok, nem tudok magamon erőt venni.. Vagy lefekszek aludni, vagy leülök a gép/tv elé. Feszült, ideges vagyok egész nap, bűntudatom van hogy nem tanultam, ami olyan azt hajnalba megtanulom, matek, fizika meg többi reál tantárgy jól mennek, semmit se kell gyakoroljak az 5-öshöz. Átlagom 4.75 felett van, szóval nem vagyok egy rossz tanuló.

Azt is megfigyeltem hogy vakációban vagy hétvégén ugyanúgy 10 kor lefekszek, 6 kor felkelek, egész nap jól érzem magam, suliba dőlök ki.. Képes vagyok szüneten a padon elaludni.

Bemegyek, és csak várom hogy érjen már véget, mi értelme ott ülni napi 8 órát? Arról szól az egész hogy az 50 perces órákból a tanár kb. 10 percet késik, 30 percet diktál kimegy (Biológia, történelem, földrajz...), ehhez aztán tényleg nem kell egy tanár... Egy könyvből én is kitudok jegyzetelni egy leckét.. S ami anyagot 1-2 hónap alatt leadnak, megtanulom 1 max 2 óra alatt (és mi maradna meg abból amit annyi idő alatt megtanulok? Ugyanannyi mint így: Semmi), de eltöltünk vele vagy 15 órát (/tantárgy).. De mondjuk ez még eltörpül az ének óra mellett (bár ott se sokat csinálunk), ha rossz hangom van hiába erőltetik, kutyából nem lesz szalonna. Ahogy tornaórára sincs semmi szükségem, még ha játszanánk valamit jó lenne, de abból az órából is marad 30 perc, bemelegítünk, marad 10 perc, s annyi.

A tanárok nem megrövidítik a tanulási időt, s aztán érdekessé végképp nem teszik, hanem 10x annyi időt eltöltünk vele. Infóból +órára jártam, nem szeretném 12. re hagyni, fél év alatt megtanultul a 4 évi anyagot heti 1 órában.. Érettségiket simán oldom, de ezzel is iskolába 4 éven át heti 3 órát eltöltünk...

Tanárokon is az látszik hogy borzasztóan unják, 1-1 olyan is van hogy bejön, nem szól semmit (szabad foglalkozás), óra végén kimegy.. Ezért aztán megéri ott rohadni órákon át.

És a legkiábrándítóbb az (és tudom hogy közhely, de igaz), semmi nem készít fel benne az életre. Lesz egy nagy lexikális tudásunk aminek nagy részét elfelejtjük.

És egész nap úgy ülök a padban hogy azt érzem hogy feleslegesen töltöm az időmet, diktálják a verselemzést ami az interneten is megvan, s kinyomtatva 10 másodperc alatt beragasztódna a füzetbe 50 perc alatt, töri, földrajz, biosz is ugyanúgy, 1 óra alatt amit csinálunk (ami ugye 50 perc-10 perc), annyi mint otthon 10 perc, reáltantárgyaknál azért szükség van rá hogy valaki elmagyarázza, az annyira nem felesleges, és tényleg időt spórol tanulás szempontjából nekem a tanár, persze a tempó itt is lehetne jóval nagyobb. S aztán az ilyenek hogy zene, polgári nevelés vagy pszichológia, rajz, technológia stb.(kinek mi van) stb. no comment.

Eltelik 8 év (1-4-et vegyük le) úgy hogy az iskolában töltött idő 90% felesleg, olyan amit egyedül otthon is tudnék csinálni 10-ed annyi idő alatt.

Kicsit hosszú lett, de még oldalakat tudnék írni..

Szerintetek az egyetemet is így fogom megélni? Vagy majd a munkát? Velem van a baj, vagy később jobb lesz?

2016. márc. 29. 20:28
 1/2 A kérdező kommentje:
És persze koszban ülünk, förtelmes illemhelyekkel és görnyedt háttal.
2016. márc. 29. 20:36
 2/2 anonim ***** válasza:
Valahogy én is így érzek...
2016. márc. 31. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!