Hogyan tanulhatnék meg gyorsabban írni?
Tetszik amit tanítottak még anno, az összekapcsolt betűk. Szívesen maradnék ennél, mint egy nyomtatottbetűs írásra áttérni. De az ékezetes betűk, tollfelemelés, ilyenek.. úgy gondolom nagyban lassítanak (főleg egy ő ű ö ü). Ezekhez szeretnék alternatív betűket találni és elsajátítani az írásmódomban :)
Valaki ismer ilyeneket?
legszívesebben az összes tollfelemeléstől megszabadulnék.
áéfiíjóöőstúüű(x)
tehát ez 14-15 betű
nyilván a szóközök maradnának :)))
Más ötlet gyorsabb kézíráshoz?
(gondoltam rá, hogy gépelek inkább, de azt írják, hogy a kézírással több megmarad, és végül is ez lenne a cél :) )
Próbálgass különböző írásmódokat, akár ismerősök kézírása alapján, akár a neten is van kismillió minta, és meg fogod találni, mi az, ami illik hozzád - hogy kényelmes legyen az írás, és formailag is tükrözze a személyiséged.
Nekem úgy 15 évesen lett elegem a "tanult" írásmódból, és többféle ismerősöm kézírásából lestem el, ki hogyan írja a betűket, próbálgattam, aztán kialakítottam a magam rendszerét. Nem egy napba telt átállni, az elején következetesen oda kellett figyelnem, és erősen koncentrálnom kellett, hogy az "új" mód szerint írjak, de az alakilag sokkal jobban tetszett, és úgy éreztem, jobban illik a személyiségemhez. (Még most, 20 évvel később is elő-előfordul, hogy egy-egy betűt máshogy írok. Nem is úgy, ahogy tanították, hanem egy másik változat szerint, amit anno próbálgattam.)
hát gyakorlással lehet ezt - van ilyen is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!