Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elvállaljam ezt a diákmunkát...

Elvállaljam ezt a diákmunkát egyetem mellet?

Figyelt kérdés
A munka viszonylag nincs messze az egyetemtől, nem megterhelő irodai munka és nettó 1000 óránként. Kérdés, hogy mennyire bírnám suli mellett. Elég nehéz szakra járok úgyhogy sokat kel tanulnom, de pénzt is szeretnék keresni. Aki dolgozik suli mellet az hogy bírja?

2016. márc. 23. 23:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem tudok dolgozni suli mellett :( Egyszerűen nem lenne mikor, és tuti, hogy a tanulás rovására menne. Inkább úgy vagyok vele, hogy tanulni úgyis kell, kicsit odateszem magam aztán ösztöndíjból összeszedek annyit, mint más munkával. Sajna még nem jött össze az ösztöndíj de rajta vagyok :D
2016. márc. 23. 23:15
 2/3 anonim ***** válasza:
48%

Én dolgoztam munka mellett, az utolsó évet leszámítva, mivel egy díjnyertes TDK-t is akartam írni, ami a PhD jelentkezésemhez is fontos volt, így a végzős év 2 szigorlattal, a diplomaírás, a TDK, az államvizsga meg a munka tényleg nem ment volna már együtt - legalábbis akkor úgy éreztem, bár nagyon nehéz döntés volt, és nagyon hiányzott a munka, azóta is sajnálom, hogy fel kellett adnom.

Heti 3*4 órát dolgoztam plusz néha hétvégén.

Ha visszagondolok, azon a munkahelyen, attól a csapattól, főleg attól a főnöktől is tanultam annyit, mint az egyetemen, pedig nem is volt szakirányos munka (viszont nyelvtudás kellett hozzá, így a nyelvtudás szinten tartására is jó volt)

De ugye tanultam / gyakoroltam egy idegen nyelvet nyelvet, fejlődött a magyar stílusom, rutint szereztem bizonyos számítógépes programokban, megtanultam, mi az, hogy nem halasztható határidő:), mi az, hogy akkor is el kell menni dolgozni és színvonalasan meg kell csinálni, ha épp nincs kedvem, hogy nem szabad késni, hogy precíznek kell lenni, mert ha hibázom, annak következménye van, ami másokat is rosszul érint, nem csak engem, ha nem csinálok meg valamit, senki nem csinálja meg helyettem, és legfőképp megtanultam beosztani az időmet. Megtanultam továbbá, hogy értéke van a munkámnak, hogy milyen, amikor számítanak az emberre, és milyen a jól végzett munka öröme:))

Nem ment az egyetem rovására a munka, jó átlagom volt, és bizonyos félévekben az ösztöndíjam is kiemelkedő volt (nem "büfészak"). Szerintem sokkal jobban megérte, mint ha mondjuk egy jeggyel jobb lettem volna pár olyan tárgyból, amit utáltam, és azóta sem használom az ott leadott anyagot...

Szóval én feltétlenül elvállalnám, nem csak a pénz miatt. Ha nem bírod, még mindig felmondhatsz - vagy módosíthatod a munkaidőt vagy ha már tudod, hogy mennyi óraterhelés az, amit tudsz vállalni, kereshetsz olyan munkát.

2016. márc. 24. 07:48
 3/3 anonim ***** válasza:
31%
2 egyetemet csináltam végig munka mellett. Akaraterő és kitartás kérdése. Nem könnyű, fárasztó, de ha akarod, csináld! Éjszakába nyúló tanulással jár.
2016. márc. 24. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!