Megéri szerintetek maradni gépgyártástechnológiai technikus képzésen? Vagy egyből gépészmérnöki képzésre menjek? Bővebben lent.
A szakmai tanárok nagy része azt tanácsolja, hogy mindenki maradjon techikumon. Azt állítják, hogy könnyebb lesz az egyetem, de a technikum 2 éves, ami valljuk be elég sok idő, ráadásul csak szakmai tantárgyak lennének, így a matek-fizika feledésbe menne. Szóval szerintetek 2 évig maradjak techikumon vagy merjem bevállalni a gépészmérnökit?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Nem lesz tőle könnyebb a gépész szak, maximum 1-2 tárgy (de ugyanakkor meg a matek pl ugye ahogy mondod, megkopna annyi idő alatt). Amire a szakmai tárgyak során szükséged lesz, azt a gépész szakon is megtanítják, elpazarolt idő, ha előtte elvégzed a technikusit (kivéve, ha menet közben otthagyod a gépész szakot akármilyen ok miatt, mert akkor legalább mégis van egy szakmád).
Persze ez csak az én véleményem.
Érettségi után elvégeztem egy gépészmérnök OKJ-st, ahol együtt voltunk a technikusokkal, aztán jöttem egyetemre.
Az előnyöm minimális volt. Akkreditáltatni csak pár potyatárgyat tudtam, mindent nehezebb és komolyabb szinten tanultunk és jól írta az előző, a matek egy szenvedés lett.
Szerintem ne maradj, semmi értelme, ha magasabb szintű végzettséget szerzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!