Orvosok, orvosnak készülők, írjatok! Milyen az orvosi?
Azt hiszem ovos szeretnék lenni, de előtte mindent szeretnék róla tudni. Olvasgattam már sok helyen, utánanéztem a dolgoknak, de még vannak kérdéseim. :)
Mennyit kell tanulnod?
Hogy sikerült az érettségid?
Mennyi szabadidőd van?
Nehéz megtanulni a tananyagot?
Nehéz felfogni?
Egyenlőre ennyi jutott az eszembe, majd ha időközben eszembe jut, írok! :)
Az első válaszolónak: A nőgyógyászaton van a legtöbb per (pedig ott se csinálnak több műhibát, mint más területeken), az aneszteziológus pedig messze a legstresszesebb az összes szakterület közül (ott minden nap 110%-ot kell beleadni, és ennek ellenére naponta több beteget is elveszít, mert az ITO-t is neki kell vinnie).
Kérdésekre válaszolva:
1. Rengeteget, így visszagondolva, az ember rájön, hogy fél év alatt is lehetett volna végezni a gimnáziumot 5ös átlaggal...
2. Minden 90% fölé, biosz és kémia emelt szinten.
3. Változó, de nem túl sok, bár azért havonta 1-2 buli belefér. De vizsgaidőszakban, ha szigorlatok is vannak, akkor 0 perc.
4-5. Kinek mi fekszik jobban. Mindenkinek vannak olyan tárgyak, amik jobban mennek, míg mások eléggé nyögvenyelősek. Pl. az élettanban nagy szükség van a logikára, míg pl. a mikrobiológia egy "telefonkönyv", ahol fenékre van szükség. A többi tárgynál változó, hogy mennyi a "logikus" és mennyi a "lexikális" rész. De azért az fokozottan igaz, hogy lehetőleg mindent próbáljon meg az ember megérteni, mert ha nem érti, akkor vizsgán 1-2 kérdéssel be lehet forgatni, mellesleg a "ha nem értem, bemagolom"-taktika nem igen működik a néha 1000 oldalas tananyagoknál...
És nem bántásból, de az "egyelőre" és "egyeNlőre" szavak nem ugyanazt jelentik, és egy leendő orvosnak illik nem keverni a szavak jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!