Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez most hogy van? (érettségi...

Ez most hogy van? (érettségi pontszámítás)

Figyelt kérdés

2 emelt szintű érettségit fogok letenni, egyiket elméleti gazdaságtanból, a másikat angolból. Van még egy felsőfokú angol nyelvvizsgám és hátrányos helyzetű is vagyok. Elméletileg ki kellene maxolnom a többletpontjaimat ezekkel, de az mutatja felvi.hu-n, hogy csak 90 többletpontom van a 100-ból. Ezt pénzügyre néztem, de ha gazdmenedzsmentre nézem akkor megvan a 100 többletpont.

Most akkor rosszul mutatja vagy én nem értek valamit?

2016. márc. 17. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát attól függ. Megvannak adva hogy melyik szak miket vesz figyelembe. A gazdmenedzsmenthez biztos kell a gazdaságtan és egy nyelv. És akkor így meg is van oda az 50+50 volt. De a pénzügynél egy nyelv kell, és szintén egy másik tantárgy amit néznek, de az leginkább a matek. Pénzügyhöz nem hiszem hogy kérik a gazdaságtant. Így nem is számolják fel rá az 50 pontot. Csak az angol emeltet és a nyelvvizsgát. De ha már a felvin számolod, akkor ahol kiírja hogy mennyi pontod lenne, afelett van egy (azt hiszem) zöld rész, amibe bele van írva hogy hogy adta össze a pontjaidat. És ha arra rámész, akkor láthadot az adott szaknak amit megjelöltél a felvételi követelményeit. És oda bele lesz írva hogy milyen tantárgyakat vesznek figyelembe.
2016. márc. 17. 16:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Ha mindent kitörlök, csak az elméleti gazdaságtant hagyom bent akkor beleszámítja az 50 pontot, ugyanígy fordítva
2016. márc. 17. 16:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Ha mind a kettő emelt szintát beírom akkor viszont csak az egyiket számítja. (a hátrányos helyzetet meg a felsőfokú nyelvvizsgát nem számítottam bele)
2016. márc. 17. 16:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Mèg az lehet a gond, hogy vagy emelt angol vagy angol nyelvvizsga. Mert pl èn is nèztem már úgy hogy emeltezek angolbol es nyelvvizsgám is van, de csak az egyiket szánította bele. Az èrettsègit, mert az több pontot èr.

De mondjuk ez nálad nem èrvènyes, mert az egyiknèl elfogadja. Hát, fogalmam sincs mi lehet. Tuti valami a követelmènyekbèl lesz. 2 olyant irtál be, amiből csak az egyiket szabad elfogadnia.

2016. márc. 17. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!