Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Divettervező szeretnék lenni,...

Divettervező szeretnék lenni, de sok bennem a kétely és a kérdés. Mit kell erről tudni? Hová menjek? Milyen érettségi kell?

Figyelt kérdés
Van valahol levelező, esti, vagy tanfolyam? Mert lehet h mellette még vmi mást is szeretnék tanulni és ez csak a B variáció lenne. A rajztudásom jó és van fantáziám. Lesz angol és francia nyelvvizsgám idővel és egy 3. nyelvet is akarok. Meg tudok majd élni ebből? El tudok helyezkedni külföldön? Hogy megy az ilyesmi? Hogyan lehet saját cégem? Megéri egyáltalán ilywesmivel foglalkozni vagy úgyis minden lánynak ez az álma iylen korában? Ti honnét tudtátok 17 évesen h tényleg azok akartok lenni aminek tanultok? Félek, hogy apám nem fog ebben támogatni vagy hogy egyszerűen nem kapok munkát és az utcára kerülök, vagy pici bérből kell tengődnöm márpedig én nagyon jól fizető állást akarok, pénz terén mohó és telhetetlen vagyok xD. Hogyan kell dönteni? Nincs vmi tanácsadó aki ilyesmivel foglalkozik vagy teszt amivel rájöhetek hogy tényleg ez való nekem?
2008. szept. 21. 09:13
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Hát először is azt javaslom, hogy ne légy kapzsi, mert ez egy nagyon rossz tulajdonság, és teljesen félreviheti az életedet!

17 évesen ne azon gondolkozz, hogy hogyan fogsz meggazdagodni, hanem, hogy legyen szakmád, abban szerezz tapasztalatot, és ha a munkáddal össze tudsz gyűjteni annyi pénzt, hogy céget alapíts, hát rajta!

Sok ember véres verítékkel dolgozik egész életében, és jó, ha 50 éves korára meg tud venni egy lakást hitelből...

Ha nem változtatsz a mentalitásodon, bizony nagy bajban leszel....

2008. szept. 21. 09:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Pfff... tudtam én hogy az őszinteség nagy hülyeség... tessék máris egy haszontalan kioktató válasz... attól még lehetek jó ember, csak nem szabad túlzásba vinni a dolgot. Nem fogok torkot vágni öt forintért, ne félj. Mindössze annyiról van szó hogy párszor majd a pénz lesz a döntő mikor választok. De attól még vannak más értékeim is. De könyörgöm! Mikor munkáról van szó akkor ne azt akarjátok már h a szentlélek vezéreljen, hagyjátok már szegény kapzsit hogy ilyenkor a pénztől kegyen motivált... Mellesleg nem válaszoltál a kérdésre...
2008. szept. 21. 09:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen igaza van az első válaszolónak. Nem kellene ennyire felkapni a vizet, nem rosszindulatból írta. Te kérdezted meg a véleményünket.
2008. szept. 21. 11:41
 4/8 A kérdező kommentje:
igen, de nem erről... bocs, de tényleg nagyon sokszor van már velem h epekedve várom a választ erre benyomnak vmi személyes véleményt és a kérdésre meg egyáltalán nem is írnak semmit. Ez nem fórum... Az ilyen válaszokat moderálni kéne. Egfy csomó kérdés alatt kezdődenek amúgy személyes viták is és alaig lehet kiválogatni a választ szóval ezúton kérek mindnekit, hogy ne reagáljon erre a kommentemre se más ehhez hasonlóra, hanem légyszi a kérdésre válaszoljunk már mert így értelmét veszti az egész. :(
2008. szept. 21. 12:00
 5/8 anonim válasza:

Na én most válaszolok neked.

Bizony kemény szakma, sokan vagyunk, harcolunk:) De ha csak pénzt akarsz, akkor ne akarj divattervező lenni. Imádnod kell, ez kell hogy az életed legyen, mert minden nap állandó küzdelem, és csak akkor lesz belőled valaki, ha te ebben megtalálod a "beteljesülést". Ez nem az a munka, hogy bemész a céghez, kb 8 órát ülsz az asztalnál, nyomogatod az egeret, aztán hazamész és élsz a családodnak, elfelejted, mi volt a munkahelyeden. Ilyen nincs. Főleg a karriered elején, de már mikor befutott divattervező vagy, akkor sincs megállás. Ja, és persze itthon telített a szakma, úgyhogy külföld nélkül ne is gondolkozz divatban. Egyébként pont ez az egyik izgalmas része, hogy határok nélküli. De nagy az esélye, hogy nem kapsz munkát, ugyanis a munkát neked kell megteremtened magadnak (pl. saját cég alapítása stb).

A másik. Van-e tehetséged, azt úgy tudod megtudni, hogy elmész valakihez, aki ért hozzá, megmutatod miket rajzoltál stb, és ő majd eligazít. Próbáld ki magad egy kicsit, és majd rájössz, hogy igazán szeretnéd-e. Nem is mindig a tehetség a legelső szempont ám, jobb ha tőlem tudod. Persze előny ha van:) Inkább hogy tudd nyitottan szemlélni a világot, legyél szorgalmas, tanulj gyorsan, legyél belevaló és vagány, tudj megújulni, emberekkel együtt dolgozni, legyél kreatív és a gondolataidat tudd megfogalmazni vizuálisan, legyél gyakorlatias.

Na, ha úgy gondolod hogy ez mind rádillik, megvan az esélye, hogy megélj a divattervezésből.

Ha már úgy gondolsz rá, hogy ez csak B variáció lenne mert mást is akarsz tanulni, felejtsd el. Teljes embert kíván. Csak úgy hobbihoz meg elrajzolgatsz otthon, veszel egy varrógépet és hajrá. Levelezőn nincs ilyen mert ha van is, az tuti gagyi, azt is felejtsd el, ez nem könyvekből tanulós szakma!! Ha magas szinten akarod tanulni, MOME, ha annyira nem, KREA és hasonlók, beírod a keresőbe.

Ja van biztos ilyen hogy továbbtanulási tanácsadó, menj el oda, pszichológiai teszteket töltetnek ki veled, meg beszélgetnek. Én voltam ilyenen csak még általánosban.

2008. szept. 21. 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én unokahúgom álma is ez. Dolgozott is dívatervező mellett, de nem maradhatott. Most Angliában van és egy kis cégnél Wales-ben menyasszonyi ruhákat varr. Ez a valóság

Ő úgy kezdte, hogy elment varrónőnek, aztán leérettségizett és elvégezte az iparművészeti főiskolát. Nagyon klassz diploma munkát csinált rengeteget gürizett. De a nagy pénz és a hírnév még várat magára.

Ennyit neked te kis kapzsi.

2008. szept. 23. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:
45%

Hát látod, küzdelem nélkül nem megy....

Esetleg add meg a számlaszámod, hogy a 20 év munkaviszonyom után járó, két diplomával szerzett fizetésemet átutalhassam neked!!! Igaz, nem sok, de nem venném a szívedre, hogy "pici bérből" tengesd az életed.....! És még apuci se segít.... Nahát!

2008. szept. 24. 07:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha nem írogatnátok iylen válaszokat mert egyébként szerintem már is kíváncsi erre nem csak én.
2008. szept. 24. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!