Most fogok érettségizni és történelemből elszeretnék
menni egy tanárhoz, hogy egy picit felkészítsen, de?
Figyelt kérdés
Szóval szeretnék jó érettségit írni, de a történelmet nem annyira szeretem és ezért szeretnék elmenni tanárhoz aki felkészít rendesen. Erre a párom aki szintén most érettségizik, de neki már van egy szakmája azt mondta hogy ez csalás. Ezen jól össze is vesztünk,mert nekem rosszul esett. Ő az ELTE IK szakára szeretne menni én a BGF PSZK szakára. Matekból és irodalomból nagyon jó vagyok és én segítettem a páromnak a tételekben magyarból az anyukám pedig matekból. Erre ilyet mond, ezt miért csinálja? Emellett pedig mindig mondja hogy ő jobb lesz matekból és erősebben fogja tanulni és hogy amit én választottam fősuli az nagyon gyenge és persze hogy felvesznek, de az övé nehéz stb. Ez nem normális már ezerszer mondtam, de csak ezt mondja. Régebben soha nem volt ilyen. Teljesen elvagyok keseredve, Bocsi ha értelmetlenül fogalmaztam csak egyszerre Ennyi minden volt a fejemben.
döntsd el h mi a fontosabb neked, a barátod, aki ilyen versengésmásiás, meg felvágos, vagy a jövöd és az alapján válassz!
2016. márc. 13. 20:30
2/9 anonim válasza:
Mi a csalás abban, ha korrepetálnak? :)
A feladatsort nem tudjak ezzel elárulni.
Mondjuk egydül sem egy nagy wasistdas felkészülni, csak popó kell hozzá.
Gyerekesek vagytok, nem való nektek a továbbranulás, se a párkapcsolat.
2016. márc. 13. 20:33
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen nem olyan nagy dolog,de mivel figyelemzavarom van hiába olvasom el 30x akkor se ragad meg annyi amennyi kellene. De a másik részét nem értem.. Miért ne lenne való nekem/nekünk a továbbtanulás?!
2016. márc. 13. 20:46
4/9 VirágésBence válasza:
Ha tudnád hányan járnak magántanárhoz érettségi előtt... nagyon sokan, az nem csalás, ha szeretnél minél jobban felkészülni
2016. márc. 13. 20:48
5/9 anonim válasza:
És ti egy pár vagytok? Oh my... Ha nekem ilyeneket mondana a barátom, már nem lennénk együtt. Egyébként, a töri középszintű érettségi félálomban is eredményesen megcsináltó. Viszont azt nem nagyon lehet korrepetálni. Leülsz és megtanulod. Történész hallgatóként mondom.
2016. márc. 13. 20:50
6/9 A kérdező kommentje:
És van valami tipped hogyan álljak neki a tanulásnak?
2016. márc. 13. 21:07
7/9 anonim válasza:
a párod egy gyökér. aztán nehogy az legyen, hogy felvág, hogy az ik-n milyen matekot tanul, de azt se fogja bírni. remélem pofára esik
2016. márc. 14. 11:26
8/9 anonim válasza:
5. kommentelő vagyok. Azt nem tudom hogyan tanulj, mert mindenkinek más módszer jön be. De azt elmondhatom mit tanulj.
Amit nagyon tanulj: az elmúlt 200 év magyar történelme (durván a felét teszi ki), világháborúk.
Amit jó ha tanulsz: az ókori Hellász és Róma, 19. századi európa. Középkori és kora újkori magyar töri.
Amit csak akkor tanulj, ha ráérsz: középkori és újkori europa, ókori kelet.
Lehet ebben az évben használni még atlaszt? Mert ha igen, akkor azzal legyél jó viszonyban mire oda kerülsz.
2016. márc. 14. 15:44
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Mostanában szoktunk gyakorolni az atlasszal is, de nekem az nem megy úgy hogy arra nagyon rákészülök.
Igen mostanában elég nagy barom, hogy ilyeneket mond, de nem érdekel én nyugodtabb vagyok és leszek ha elmegyek egy tanárhoz. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!