Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen számológépet vegyek...

Milyen számológépet vegyek (gépészmérnök)?

Figyelt kérdés
jelenleg 12.-es vagyok, de elromlott a számológépem és olyat szeretnék amit a később az egyetemen is tudok használni

2016. márc. 12. 15:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azért azt ne higgyétek, hogy ha kimentek külföldre, ott minden olyan rohadt jó lesz. Pl. a Németországba kiment mérnökök átlagban 15-20%-al kevesebbet keresnek, mint a helybeli német mérnökök.

Pályakezdőként kb. 2500-3000 Euro körül van ott egy gépészmérnök havi fizetése, ez kb. 800 ezer Ft-nak felel meg. Ez lehet, hogy kecsegtetően hangzik, de a lakás/bérlakás/ház piszkosul drága. 5-10 éves tapasztalattal egy kicsit jobb, kb. 4-5 ezer Euro-ig mehet fel a fizetés.

Úgyhogy akár Magyarországba, akár külföldön gondolkodik az ember, sehol sem könnyű már gépészmérnökként, és ez a következő 8-10 évben méginkább így lesz. Most már jobb befektetés, ha az ember a gazdasági szektorra pályázik. Gépészmérnök már van elég, a pillanatnyi látszólagos hiány pedig rövid időn belűl meg fog szűnni.

2016. márc. 13. 16:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Többfunkciós, "tudományos" számológépekben gondolkodj. Az igaz, hogy a legtöbb helyen matekhoz nem lehet használni, de beadandóknál elég jól jön és órai munkán is.

Nekem egy elég egyszerű van, tud integrálni, deriválni, hasonlók. Ha engem kérdezel, érdemes olyat keresned, ahol zárójellel együtt több műveletet is betudsz írni, mert igencsak meggyorsítja a munkát. Casio márkát sokan szeretik.

(Azt pedig nem tudom, hogy az egyik válaszoló honnét vette, hogy annyira rossz gépészmérnöknek lenni, mint amennyire előadja. Rengeteg helyre keresnek gépészmérnököt, jó fizetéssel jár hazai viszonylatban és általában nem a legmegerőltetőbb munka. Annyira sokan pedig nem végeznek, folyamatosan potyognak ki az emberek. Ráadásul rengeteg olyan ember végez, aki tök jól megcsinálta az iskolai dolgokat, csak épp alkalmatlan arra, hogy embereket felügyeljen és emberekkel kommunikáljon, vagy hiányzik belőle a józan paraszti ész.

Külföldön, meg oké, hogy kevesebbet keres, mint egy német, aki a helyi oktatást kapta, de egyáltalán nem keres rosszul.

Gazdasági szektorban is egyre több a lehetőség, de óriási a szektor és csak egyes részei azok, amik tényleg nyerők. Továbbá sokkal dinamikusabban változik, míg a gépészet elég fix.)

2016. ápr. 2. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!