Hogy kéne nekiállni egy szakdolgozatnak?
Első válaszoló: köszönöm a sértegetést!
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert azt nem tudom, hogy építsem fel, alap dolgokat nyilván én is tudok róla. De mivel még sose írtam szakdogát, olyan nagy probléma, hogy feltettem ezt a kérdést???
2-es vagyok: Ez is a szakterülettől (és BA / MA szinttől) is függ. Még azokban a legalapvetőbb dolgokban is vannak jelentős különbségek, hogy hol kell lennie a szakdolgozat hangsúlyának: a vizsgálaton, az elemzésen vagy a javaslatokon.
Akkor is nehéz lenne érdemben segíteni, ha elárulnád a szakterületed, de így gyakorlatilag lehetetlen.
Ajánlhatnám Umberto Eco Hogyan írjunk szakdolgozatot című könyvét (különösen, ha humán területű dolgozatot írsz), abban a témaválasztás és a formai követelmények elég jól össze vannak foglalva, de az is lehet, hogy megzavar, ha tőled a befogadó tanszék mást vár el.
A legjobb tényleg az, ha a konzulensedet kérdezed, illetve ha megnézel az egyetemi könyvtárban pár szakdolgozatot, amit azon a tanszéken végzettek készítettek, ahol te is diplomázni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!