Orvosisok, mennyi a tanulmányi ösztöndíjatok?
A kérdést azért tettem fel, mert nevetségesen alacsonynak, sőt felháborítóan alacsonynak tartom az enyémet annak ellenére, hogy 5.0 az átlagom.
Mások büfészakon kapnak 40 ezreket, nekünk meg kiszúrják a szemünket potom összegekkel...
Kérlek az átlagot is írjátok meg és a véleményetekkel se kíméljetek. Dühöngjünk egyet együtt! :D
nekem is nagyon alacsony.
21et kapok 4,8ra.
Most csak 4,64, erre kapok 16e tanulmányit. Volt már 4,9 fölött is, arra kaptam talán 23-24e Ft-ot. Szóval lósz*r :D
Valóban röhej, hogy az egyik legnehezebb szakon, amely mellett a legnehezebb munkát vállalni, ennyivel nyomják ki a szemünket. De hát ez van. Biztosan a nagybetűs magyar életre készítenek fel ezzel is :D
Amúgy sztem nagyon ritka, vagy nincs is ilyen 40k. Egyébként meg van adva hogy mi alapján jön ki a tanulmányi ösztöndíj. Amúgy a "legjobb" 44% kap kb.
Nálunk a szakunkon az egyik haverom kapta 1 éve a legmagasabb ösztöndíjat 5.5-re kb 32k-t.
Mikor egyetemre kerültem a szakunkon 1.59-es kki-től járt. ÉS ezzel szinte nálunk az egyik legalacsonyabb a határ.
Az összeget az is meghatározza, hogy a veled egy kalapban lévőknek milyen az átlaguk. Nálunk volt olyan év, mikor 5,0-ra nem is járt ösztöndíj...
Mivel kreditindexet számoltak (akármennyi kredited volt, csak 30-cal osztottak), így csomó ember egy rakás kreditet vett fel, ezért az ösztöndíjhatár legalja valami 5,2 volt:D
Egyébként én első évben 18 körül kaptam, másodév király volt, akkor valami csoda folytán megugrott a dolog, akkor 27 volt, utána harmadévben 17, negyedévben szintén akörül, ötöd-hatodévben meg 14 körül volt, pedig igen jó átlagaim voltak.
De nálunk úgy volt, hogy viszonylag sok ember kapott kisebb összeget és hiába volt 30-35 ezer a max, a max összeget csak 1 ember kapta, és viszonylag nagy ütemben csökkent.
Szokjál hozzá, a fizetésed is hasonlóan szar lesz:D
Azért az se mindegy hova jársz.
Majdnem 5-s az átlagom és 26e kaptam.
Többi egyetemen pl Corvinus, BME tényleg jóval több sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!