A kisfiam nyolcadik osztályos, és ballagás előtt két honappal az igazgatonő magántanulová szeretné tenni. KÖTELES VAGYOK BELEEGYEZNI? Mert ha igen akkor a gyerek nem vehet részt a ballagáson sem.
Figyelt kérdés
2010. ápr. 1. 14:13
1/7 anonim válasza:
MIÉRT AKARJA MAGÁNTANULÓVÁ TENNI?
2/7 anonim válasza:
Nem vagy köteles, a szülő dönt.De valami oka biztosan van rá az ig-nak.Egyébként ballaghat az osztályával nyugodtan a magántanuló, hiszen az osztálynévsorban is benne marad.Lányom magántanuló 2 éve.
3/7 anonim válasza:
Ha csak "SZERETNÉ", akkor szerintem nem kell beleegyezned. Szerintem ezt a két hónapot már igazán kibírja.
4/7 A kérdező kommentje:
Négy éve jár ebbe az iskolába mindig is voltak magatartási problémák.Kész tények elé állitottak magántanulo lesz vagy másik iskolába megy.Ebben az iskolában ahová most jár a magántanulok nem vehetnek részt a ballagáson és nem lesznek rajta a tabloképen.Tehetettlen vagyok.
2010. ápr. 2. 05:27
5/7 anonim válasza:
Érthető, hogy az igazgató nem akarja az iskolába engedni a fiadat, hiszen neki az összes többi tanulót kell védenie, hogy megadja nekik a nyugodt és biztonságos tanulási feltételeket. Ha magatartászavaros a gyerek, akkor szakemberrel (valószínűleg pszichiáter)kezeltetni kell, hiszen a saját érdekében meg kell tanulnia beilleszkedni a társadalomba. Viszont jogilag az igazgató nem kötelezhet a magántanulóságra, és ha azt kéri tőled, hogy ezt te kezdeményezd, akkor kössetek szabályos írásbeli megállapodást tanuk előtt, hogy rendben van, te kéred a magántanulói státuszba vételt, de akkor cserébe ő garantálja, hogy a gyerek felkerül a tablóképre és részt vehet a ballagáson. Egyébként magánvéleményem, hogy ha ilyen rossz viszonnyal zárul ez a 8 év, akkor nem olyan fontos mindez (8.-ban nem is szokott tabló készülni), néhány év múlva semmi jelentősége nem lesz, legfeljebb egy napi szomorúságot okoz.
6/7 anonim válasza:
Ha kicsit még húzod, akkor orvosi igazolással is hiányozhat a suliból, utána kell nézni mennyit lehet max.Ha van minden tárgyból 3 jegye, akkor le tudják zárni. A ballagásra meggyógyulhat.
7/7 anonim válasza:
250 órát hiányozhat, az két hónap, (a tanévből még több van) és nyilván már eddig is hiányzott, én nem kockáztatnám, hogy osztályozóvizsgát kelljen tennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!