Kell-e emelt szintű érettségit tennem, ha van felsőfokú nyelvvizsgám?
Figyelt kérdés
Angol tagozatos vagyok egy gimnáziumban. Elméletileg érettsigiznünk kell angolból. De ha megszerzem a Felsőfokú nyelvvizsgát a nyelvből, akkor nem kell érettségiznem belőle?2016. febr. 25. 15:41
1/6 anonim válasza:
Mindenképp kell érettségizned belőle, mivel nem amiatt kötelező, mert angol tagozatos vagy, hanem amiatt, mert az összes érettségiző diákra érvényes az országban, hogy kell lennie legalább egy nyelvi érettségijüknek. A nyelvvizsga a mostani helyzet szerint nem váltja ki az érettségit. De egyébként piszok könnyű lesz egy közép érettségit összehoznod így, hogy lesz egy felsőfokúd.
2/6 anonim válasza:
(De egyébként azt is vedd figyelembe, hogy tovább akarsz-e tanulni és ha igen, akkor ott milyen követelmények vannak, mert pl. a nyelvszakokra az emelt érettségi kell és le se szarják a nyelvvizsgát.)
3/6 anonim válasza:
Nem arra értette, hogy emelt szinten kell-e?
4/6 anonim válasza:
A leírás alapján nem gondolom, hogy kifejezetten az emeltre gondol a kérdező, de valóban, ha csak a kérdést nézzük, akkor lehet, hogy erre gondolt :) Viszont olyan nincs, hogy egy iskola előírja, hogy kötelező bármiből is emelt érettségit tenni.
5/6 anonim válasza:
Ha van felsőfokúd, akkor egy adag rákészüléssel egy nagyon szép emelt szintet is tehetsz. Én is ezt teszem.
Amúgy meg szerintem baromira jól hangzik, hogy 'emelt szint felsőfokom van'
6/6 anonim válasza:
De, kéttannyelvű tagozatokon pl kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!