Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átkerültem a gimnáziumba és...

Átkerültem a gimnáziumba és rájöttem hogy buta vagyok?

Figyelt kérdés

Amíg általános iskolába jártam végig kitűnő voltam és semmi bajom nem volt a tanulással.

Mióta átkerültem középiskolába úgy érzem hihetetlenül buta vagyok! Egyszerűen nincs motivációm tanulni, még egy ici-pici sem. Hiába gondolok a jövőmre vagy a következményeire, hogy mi lenne ha nem tanulnék.

A félévi átlagom 4,7 lett és nagyot csalódtam magamban. Azon gondolkozok, hogy magántanárhoz kellene járnom. Szerintetek megéri? Nincs sikerélményem és ezzel a motivációm is oda. (Hiába kapok ötösöket, ha nem abból a tantárgyból, ami nem annyira megy akkor nem is érdekel.) Tényleg buta lennék? Hogy lehetne több motivációm a tanuláshoz?

/Amikor ezt elmondtam a barátaimnak bolondnak néztek és megkérdezték, hogy nekem miért nem jó a 4,7, de én kitűnő akarok lenni.:(/

Előre is köszönöm a válaszokat és bocsánat, hogy ilyen regényt írtam.

2016. febr. 21. 12:36
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Nem vagy buta. A suli szr és unalmas. Ez nem a te hibád. 4.7-re sírni meg nevetséges. Nem te akarsz kitűnő lenni, hanem mások nevelték ezt beléd, akár látod, akár nem. Valamiért kompenzálsz. Nem egészséges.
2016. febr. 21. 12:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából a szüleim is elég maximalisták és én is az lettem, ezért is nem elégszek meg a 4,7-es átlaggal.:) Bár ők nem mondják, hogy kitűnőnek kell lennem, de félek hogy ha nem leszek az akkor már nem fog senki rám se bagózni. Nővérem is mindig kitűnő volt és jobb is akarok lenni mint ő.
2016. febr. 21. 12:46
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
Részvétem, nem lesz egy boldog életed.
2016. febr. 21. 13:44
 4/7 anonim ***** válasza:
64%

4,7 baromi jó átlag középiskolában :D

Én általánosban szintén kitűnő voltam (ugyan nem minden évben), és most erős gimiben tanulok, 4,3 lett a félévi átlagom, és meg vagyok vele elégedve.

Szóval fel a fejjel, igazából gimiben csak abból a tárgyakból legyél kiemelkedően jó, ami számít a továbbtanulásban, ami meg nem, abból csak átmenj kettesre XD

2016. febr. 21. 15:29
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Nem buta vagy, hanem gimi jóval nehezebb mint az általános iskola.

Ha szüleid anyagilag megengedhetik maguknak, járhatsz magántanárhoz is. A jó magántanár nagyon drága, viszont valószínűleg jobb lenne az átlagod.

2016. febr. 21. 18:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat. Így második félév közepén már úgy néz ki kitűnő leszek évvégére.
2016. márc. 31. 09:10
 7/7 anonim válasza:

Cuki vagy.

4,7-es átlag...

Bár, ha mindenből a maxot akarod elérni, csalódni fogsz az életben.

2016. máj. 19. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!