Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy utált tárgyra...

Hogy lehet egy utált tárgyra tanulni?

Figyelt kérdés

Ilyen még nem volt velem sohasem. Van két tárgyam egyetemen, ugyanannál a tanárnál, mindkettő szóbeli. Órákon nem ad le semmit, ellenben felad 50+ könyvet/forrást tárgyanként, melynek csak csekély része hasznosítható, ha a rizsa mellett sikerül kiszűrni a lényeget. 2 kredites marhaságokról van szó, amelyek sehogy sem érdekelnek, nem is értem őket. Ha csak rágondolok, ideges leszek.

Tudom, le kell ülni tanulni, de egyszerűen nem megy. Mit lehet ilyenkor csinálni? Egyetemisták, nektek mi vált be?

A válaszokat előre is köszönöm!

2016. febr. 17. 11:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy leülök, és megtanulom. Jobb tanácsot igazából nem tudok adni :) Minden képzésen vannak olyan tárgyak, amik feleslegesek, és marha sokan utálják őket. Olyanok is vannak, amik nem is annyira feleslegesek, mégis utálják őket. Sajnos ezeket is meg kell tanulni, a tanulást meg lehet erőltetni.
2016. febr. 17. 12:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

1. Az 50+-ból biztosan van hangsúlyos és kevésbé hangsúlyos. A legfontosabb 2-3-at érdemes átlapozni.

2. Ha van tételsor, akkor szerencséd van.

3. Még ha nincs is tételsor, akkor is érdemes a felsőbb éveseknél érdeklődni, minden tanárnak vannak kedvenc kérdései / témakörei.

2016. febr. 17. 12:24
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! :)

Van tételsor, igen. Sajnos még így is vannak tételek, amik fekete foltok, és világ életemben mindig olyan tételeket kaptam, amiket kevésbé tudtam, nem vagyok szerencsés alkat. :D Felsőbbévesek fele göngyöli tovább ezeket, mert nagyon sokan nem mennek át.

Igyekszem összekapni magam, aztán hátha nátha. :)

2016. febr. 17. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!