Hogyan tanuljak 5. osztályosan? A többi lent
A TÖRI 3 és a Természet az ami 4 es!de jön matekból a terület-kerület.Nyelvtanból a hangok (nagyon sigorú tanár)
Tudtok segíteni
Szia! Neked kell kialakítanod egy tanulási rendszert, mert mindenkinek más válik be, ettől független tudunk tippeket adni.
A történelemkönyvben olvasd el az anyagot teljesen, majd részenként. Húzd alá a lényeget (fogalmak,évszám,ki,hol), ezt ki is írhatod külön lapra. Amikor végeztél a könyvvel, előveszed a lapod és arról tanulsz tovább. Használj különböző színeket íráskor, de ki is találhatsz saját jelrendszert! Én pl. a harcokat mindig úgy jelöltem, hogy X király <--> Y király, alá írtam, hogy melyik nyert úgy, hogy "Win" és így mindig jól láttam a füzetben. Füzetbe írj órán, ha nem is szokás, legalább kulcsszavakat, amiket a tanár elmondott.
Érdemes az előző anyagrészt, a jelenlegit és a következőt is elolvasnod, így a következő órán tudod, miről lesz szó és érteni fogod az összefüggéseket! A lényeg azon van, hogy értsd mi miért történt. Nem kell előre tanulnod, de képben leszel. :)
Amúgy a természetet ugyanígy, emellett rajzolj sokat, biztos ti is szoktatok órán és úgy tanuljátok pl. a hegyek kialakulását. Rajzold fel egyben, írd oda a részeit és közben mondd ki, hogy mi az!
Matekból a terület-kerületet inkább csak betanulni kell, írd le sokszor egymás után a képleteket és közben mond. Csinálhatsz tanuló kártyákat. Egyik oldalára ráírod a nevét, a másikra rajzolsz és leírod a terület, kerület képletét, ezzel gyakorolhatsz.
Nyelvtanhoz szintén a kártyás módszert tudom ajánlani, vagy sokszor leírni egymásután.
A hangsúly mindenféle tanulási technikánál a megértésen és az ismétlésen van! Ne magolj, hanem tanulj. Ha érted miről olvasol (interneten keress rá gyakran, többet fogsz tudni), akkor már félúton vagy ahhoz, hogy meg is tanuld. A mondatokat mondd fel hangosan, ismételgesd, amikor végére érnél az anyagrésznek, gondold át miről volt szó és próbáld megfogalmazni a saját szavaiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!