Egyetemi felvételi jelentkezésnél melyik OM azonosítót kell megadni?
Tehát ha jól értem, te úgy jelentkeztél érettségire (egy kormányhivatalnál), hogy már nem volt tanulói jogviszonyod? Ha érettségi bizonyítványt is kaptál tőlük, akkor ez azt jelenti, hogy buktál korábban egy vagy több érettségit, és a középiskolai tanulmányaid végén nem kaptál érettségi bizonyítványt?
Az érettségi bizonyítványban KH kezdető OM azonosító van? Mert a kormányhivataloké így kezdődik. Persze ez esetben az érettségibe a kormányhivatal adatai vannak beírva (név, cím, stb., tehát nem csak az OM-ből vehető ez észre).
Egyébként a konkrét választ én sem tudom. A Felvi.hu konkrétan középiskola OM azonosítót kér, középiskola típussal és munkarenddel. A kormányhivatal meg nem középiskola. A Felvi.hu feltételezi, hogy ugyanott szerezted az érettségi bizonyítványt, mint a középiskolai bizonyítványt. Őszintén szólva eddig nem is tudtam róla, hogy a kormányhivatalok állítanak ki érettségi bizonyítványokat, abban a hitben voltam, hogy azt mindenképp egy oktatási intézmény állítja ki (még ha a hivatal is osztja be a jelentkezőket), de most láttam, hogy a hivataloknak is van OM kódja, szóval elbizonytalanodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!