Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért csak jelentkezés után...

Miért csak jelentkezés után és nem előtte tudjuk meg a ponthatárokat?

Figyelt kérdés
Ez miért így alakult ki? Sokkal egyszerűbb lenne, ha előre tudnánk őket, mert mindenki úgy jelentkezne. De miért csak utána tudhatjuk meg?

2016. febr. 10. 21:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"amit meg a második fejteget matematikai egyenletben az merő f. szság, anno amikor felvételiztem felhívtam azt az intézményt, amit elsőnek jelöltem, ott mondták, hogy az egyetem dönthet úgy, hogy nem él az előre meghirdetett keretszámmal és csökkentheti az adott szakra maximálisan felvehető emberek számát."

Ezt a választ meg nem tudom mire vélni, mit akarsz ezzel igazolni? Amit a második ír, az minden, csak nem hülyeség. Ha egy intézmény csökkenti a keretszámot, attól még ugyanúgy igaz lesz a második válaszoló okfejtése. Hiszen a csökkentés a ponthatárok kihirdetése előtt lesz, vagyis a ponthatárok az új keretszám alapján lesznek meghatározva. Olyan nincs és soha nem is volt, hogy a ponthatárok kihirdetése után azt mondták volna bárkinek, hogy bocs, mégsem kerülhetsz be, hiába érted el a ponthatárt.

2016. febr. 11. 08:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Igen, az egyetem csökkentheti az előre meghirdetett keretszámot, de csak a ponthatár kihirdetése előtt.

Ha előre kihirdetnék a ponthatárt (mondjuk véletlenül jól), és utána csökkentenék a keretszámot, akkor megint ott lennénk, hogy nem vettek fel mindenkit a ponthatár felett és akkor a ponthatár megint értelmét vesztené.

2016. febr. 11. 09:55
 13/14 anonim ***** válasza:

Állítottam én azt, hogy a kihirdetés után?

Csak ebben az a gáz, hogy akár a kihirdetés előtt is 1 nappal, tehát aki ezzel akar kalkulálni, hogy mekkora a keretszám és a többi az így is jól megszívja, mert már nem lesz lehetősége módosítani...

2016. febr. 12. 01:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Tehát egy keretszámcsonkítással simán nőhet a ponthatár, matematikailag nem lehet csalódni benne, csak ha valaki át is éli.
2016. febr. 12. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!