Mikor kell osztály vizsgát tennem?
Sziasztok! 7. osztályos vagyok, és eddig nagyon sokat (kb 140-150 órát) hiányoztam. Minden nap 6 óránk van, valahogy 25 napot hagytam ki, persze mindent bepótolok, mindenből le tudtak zárni, 4-5-ös tanuló vagyok, rosszabb jegyem nem sosem volt a bizonyítványomban. Nagyon sokat vagyok beteges, és ilyenkor általában fertőzök, illetve olyan állapotban vagyok, hogy nem tudok iskolába menni. Az osztályfőnököm mondta már, hogy vigyázzunk, nehogy osztályvizsgát kelljen tennem. Mikor következne ez be? 6.-ban is "fenyegettek" már ezzel, de semmi nem lett belőle, pedig akkor is sokat hiányoztam.
Amúgy ősszel és télen szoktam beteges lenni, tavasszal kevés, nyáron semmi bajom sincs.
Köszi a válaszodat, én is szinte mindenhol azt olvastam, hogy 250 :)
Neked mikor volt annyi hiányzásod? Milyen tanuló voltál?
10. osztályban, de előtte meg utána is sokat hiányoztam. Csak utána már magántanuló lettem.
4-es, 5-ös :)
Alapból úgy van, hogy 250 óra hiányzás felett évismétlés van (hiába igazolt a hiányzásod). Az iskolai nevelő testület dönthet úgy is, hogy engedélyezi az osztályvizsgát a tanulónak. Ekkor ugye az összes tárgyból kell vizsgázni.
Nyilván tehet az iskola olyan engedményt is, hogy nem ír be annyi hiányzás, így eltekint ezektől. Ha hiányzol, utána mindig érdeklődj utána tanároknál, hogy tudnád az elmarad anyagot/számonkéréseket bepótolni, hogy még a látszatát is elkerüld annak, hogy lustaság miatt hiányzol olyan sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!