Anglisztikások! Mesélnétek pár dolgot a képzésről?
Én Pázmányon tanulok, harmadéves anglisztikás vagyok, reményeim szerint most diplomázom.
Nagyon szeretem ezt a szakot, és úgy vélem rengeteg lehetőség nyílik meg előttem ezzel a szakmával a kezemben. Hiszen választhatom a tanári pályát, elmehetek különböző irányultságú cégekhez, de akár a fordító-tolmács is lehetek.Irodalmi,történelmi és nyelvészetes tárgyakat tanulunk. A 2. félév végén van egy fontos vizsga, az alapvizsga , az a Cambridge-i advanced-dal egyenlő. 6. félév végén, pedig egy hasonló kaliberű vizsgát kell letenni a hallgatóknak, amely a Cambridge-i Proficiencyvel egyenértékű. Egyetemi éveid alatt ezen a szakon megismerkedsz angol nyelvű kultúrák történelmével és irodalmával.
Egyébként az ELTE-n, Károlin, bp-i főiskolákon is indul ez a szak. Valamint Szegeden és Pécsett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!